Amningsbild från en Mamma och jag-fotografering. Kvinnan har en vacker krämvit tyllklänning och ammar sitt barn. I bakgrunden skymtar Kaknästornet på andra sidan vattnet.

Amnings­fotograf

Stockholm / Sverige

När du matar ditt barn, vare sig det är genom amning eller med flaska, är det en stund när ni knyter an och kommer nära. Denna kärleksfulla stund är inte bara viktig, utan också värd att föreviga med vackra bilder som du kan dela med ditt barn när det blir äldre. Vi tar oss också tid för att fånga de lekfulla stunderna däremellan av gos och bus.
En mamma står på en grönskande plats och lyfter upp sitt barn och pussar honom på kinden.

Vackra platser

Ni kommer att vara omgivna av vacker natur som jag väljer ut efter era önskemål.

Mamma håller sin bebis som ammar. Kvinnan har en rosa tyllklänning och en solgudinnetiara och står på en äng med vatten och träd i bakgrunden.

Exklusiv lånegarderob

Du får låna från min enorma lånegarderob som är fylld med vackra klänningar, kjolar, toppar och accessoarer.

En mamma sitter i en grönskande trappa och ammar sitt barn. På sig har mamman en bohemisk vit spetsklänning och solen skiner ner i trappan.

Konstnärligt & avslappnat

Jag framhäver er närhet med poser och komposition där allt tar sin tid utan stress.

Letar du efter barn- och familje­fotografering? ▹

En mamma i en rosa tyllklänning står under ett rosablommande träd och tittar på sitt barn som hon håller i famnen.
"Åh det ser fantastiskt ut! Du är ju så duktig så det blir ju alltid jättebra bilder ❤"
Vivianne

Fotograferingen Hur går det till?

När ni väljer mig som er fotograf så väljer ni att få konstnärliga, genomtänka porträtt. Efter bokningen får ni svara på ett formulär så att jag kan utforma fotograferingen efter er och era önskemål. Jag föreslår vackra platser och det finns även möjlighet att låna en lyxig klänning.

Fotograferingen tar plats utomhus i vackert, naturligt ljus. Eftersom barnen är små är det viktigt att väder och kläder är rätt. Innan bokning går vi igenom detta tillsammans så att det blir en säker fotografering.

Tillsammans skapar vi konstverk som passar till vackra tavlor, familjealbum och sociala medier. Dessa stunder tillsammans är riktiga skatter.

En vacker mamma i silverklänning står vid ett höstträd och håller upp sitt barn.
En mamma i röd klänning står på en stig en sommardag och håller i sin dotter som också har en röd klänning.
En mamma i vit spetsklänning ammar sitt barn stående bland blommande buskar.

En mamma i rosa klänning sitter på stranden och ammar sitt lilla barn. I bakgrunden syns vatten och klippor.
"Vilka fantastiska bilder så fina! :) Du är så bra fotograf så magiskt fina bilder du skapar :) Är så nöjd med plats och kläder vi valde, så fint vid havsbadet"
Helene

Er investering -
priser & paket

Ni har alltid möjlighet att boka om tiden, utan kostnad, om ni blir sjuka eller vädret är dåligt.

Amnings­fotografering Nära stunder

Nära känslor av den viktiga stunden vid amning eller flaska. Så mycket kärlek och power!

Konsultation inför fotograferingen

Lån av 1 vacker klänning

Fotografering utomhus på valfri plats anpassad efter era önskemål

Val av bilder från online-galleri

5 högupplösta digitala bilder, nedladdade från online-galleri

3 950 kr

Lediga tider för fotografering:

Juli

Fullbokat

Augusti

3 tider

September

8 tider

Oktober

6 tider

November

5 tider

Skicka en bokningsförfrågan redan idag, den är inte bindande och tiderna bokas fort.

Amningsfotografering utomhus i vacker natur. Kvinnan har en silverklänning och liten tiara. Kvinnan står på klippor och i bakgrunden syns olika typer av blommor.

Är du redo för en mysig
amnings­fotografering?

Skicka en bokningsförfrågan idag, den är inte bindande och tiderna bokas fort.


Boknings­förfrågan

Skicka förfrågan

Sammanfattning av vanliga frågorBra att veta om din amningsfotografering

 • Vad händer om det är dåligt väder?
  Eftersom ditt barn är så litet så är denna typ av fotografering mer väderberoende än mina andra typer av fotograferingar. Vi fotograferar alltid utomhus men det innebär också att det behöver vara lagom varmt och barnet behöver vara klädd efter väder. Om vädret inte passar för ett litet barn så bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad.
 • Vad händer om jag blir sjuk?
  Om du, ditt barn, eller jag, blir sjuk bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad.
 • Kan jag låna en klänning?
  Ja! Jag har ett enormt stort utbud av lyxiga klänningar och du får låna en av dessa till din fotografering. Min lånegarderob består av över 100 klänningar, kjolar, toppar och accessoarer - alla du ser på den här sidan och många många fler. Läs mer om min lånegarderob.
 • Hur väljer jag klänning?
  Efter att du har bokat din fotografering får du svara på några frågor och efter det skickar jag en personlig moodboard till dig med förslag på plats och klänning att låna. Du får även möjlighet att själv välja klänning från min stora lånegarderob. Jag har ingen provning av klänningar innan utan du gör dina val av klänning baserat på bilder.
 • Hur byter jag om?
  Jag har alltid med mig mitt portabla omklädningsrum där du byter om i avskildhet.
 • Vilken tid på dagen fotograferar vi?
  Vilken tid på dagen beror på dina preferenser, vilken plats du har valt och vilken årstid det är. Det viktiga är hur ljuset ligger och att det är tillräckligt varmt. Hur ljuset ligger vet vi först efter att du har gjort ditt val av plats och därför bestäms tiden först efter bokning. Om du har en specifik tid som du önskar så låt mig veta det så kan vi planera plats efter det. Alla soltimmar på dygnet har sin charm, men här kan du läsa min artikel om Golden Hour.
 • Hur förbereder jag mig inför min amningsfotografering?
  Du fixar ditt hår och sminkning så som du trivs bäst. Om du vill lånar du klänning av mig men ditt barn klär du själv. Välj kläder till ditt barn som passar vädret och som matchar din klädsel. Jag hjälper alltid gärna till och bollar idéer om du önskar. Om det är något speciellt du behöver tänka på kommer det stå i din informationspdf som jag skickar till dig efter att du har gjort dina val.
 • Hur poserar jag på mina amningsbilder?
  Oroa dig inte! Jag kommer att hjälpa dig med hur du ska stå, hur du har dina händer, var du ska titta och så vidare. Men vi kommer också att fokusera mycket på kärleken mellan dig och ditt barn och mycket får komma naturligt utifrån hur det är bekvämt för dig och ditt barn. Säkerheten kommer alltid först.
 • Hur väljer jag mina bilder?
  Efter din fotografering väljer jag ut dina bästa bilder och redigerar dem. Inom två veckor från din fotografering får du en länk till ett online-galleri med fullt redigerade bilder. I online-galleriet gör du sedan dina val av bilder och kan även välja att köpa till fler bilder än det som ingår i ditt paket.
Jag är redo att skicka förfrågan!
Letar du istället efter barn- och familjeporträtt? ▹

"Ödmjuk, professionell och otroligt konstnärlig! Wow!"

Alice


Porträttfotograf Linda Holmkratz tittar upp bakom kameran.
Fotograf Linda Holmkratz står på en äng med höga gräs och träd. Hon skrattar och håller i sin kamera.

Personligt Om mig

Hej jag heter Linda! Jag är en kreativ själ som förutom att fotografera och retuschera, har sjungit och spelat i band i många år, designar och syr egna fotoklänningar och bygger lekstuga i trädgården till min dotter.

Fotograf Linda Holmkratz håller sin dotter i famnen.

Naturen är min studio. När jag letar fotoplatser så dras jag ofta till vatten eftersom vatten och himmel är det vackraste jag vet. För att fånga den bästa bilden kastar jag mig gärna ner i en lerig åker eller bestiger ett berg.

Fotograf Linda Holmkratz målar fram sig själv med en pensel.

2019 blev året då jag sa upp mig från mitt jobb som webbutvecklare för att följa drömmen att bli egenföretagande fotograf på heltid. 2019 blev även året då jag var med i SM i Fotografi för första gången och gick till final med min fine art-bild "Tvekan".

Diplom som Linda Holmkratz fick när hon var finalist i SM i Fotografi 2019.