Fotograf Linda Holmkratz tittar fram bakom sin kamera.

Träffa fotografen

Linda Holmkratz / 45 / Upplands Väsby

Fotograf med rötterna i fine art-fotografering som utgår från Stockholm och bokas i hela Sverige. Jag fångar er i personliga, vackra bilder som representerar er just nu i detta ögonblick. Bröllop, gravid, familj, empowerment eller kanske bara för att det är härligt? Inget är för stort eller litet för att fångas som drömska, färgstarka minnen som blir till konstverk att hänga på väggen.

PersonligtOm mig

Jag är en kreativ själ som förutom att fotografera och retuschera, har sjungit och spelat gitarr i band i många år, designar och syr egna fotoklänningar, programmerar webbsidor, planerar och organiserar, och bygger lekstuga i trädgården till min dotter.

Jag älskar att lyssna på musik och sjunger gärna och ofta, högt och med inlevelse. Karaoke är något som jag kommer iväg på alltför sällan men det är ju så roligt! När jag redigerar bilder blir det däremot ofta poddar eller böcker i hörlurarna.

Moder Jord Min studio

Naturen är min studio. När jag letar fotoplatser så dras jag ofta till vatten eftersom vatten och himmel är det vackraste jag vet. Hur ljuset faller på dagen på olika platser är också viktigt, och jag har ett stort arkiv med beprövade smultron­ställen bland gräs, träd och vatten för att kunna skapa vackra konstverk. Läs om hur det ser ut bakom kameran.

Mina och företagets värderingar Välkommen som du är

Något som jag brinner extra mycket för är allas lika värde, allas lika möjligheter, allas rätt att vara olika och allas rätt att älska utan gränser.

För mig är det viktigt att du som kund känner dig trygg i att du kan vara dig själv hos mig. Till mig är du välkommen precis som du är.

Lite mer om mig 10 snabba

❤ Jag är pescetarian, dvs jag äter fisk och skaldjur men inte kött och fågel. ❤ Jag träffade min man på en dejtingsida för 14 år sedan och när vi gifte oss slog vi ihop våra efternamn. Holmstrand + Kratz = Holmkratz. ❤Jag älskar att organisera och fastnar ofta i att organisera allt på micronnivå istället för att hinna med storstädningen. ❤ När jag var liten ville jag bli astronaut och rockstjärna. ❤ Som ung spelade jag basket på hög nivå tills jag bröt mitt knä på en match. ❤ Jag har varit leadsångerska i flera band och min roligaste spelning var på en rockfestival i Frankrike. ❤ Jag älskar att lösa kluriga pusselgåtor och är medlem i Mensa. ❤ Jag binge-tittar på inrednings- och trädgårdsserier. Tipsa mig GÄRNA om du vet någon bra! ❤ När våren kommer blir jag helt tokig i vår trädgård och har designat sandstigar och bryggor, byggt lekhus, lagt stengolv och mycket mer. ❤ Jag älskar havet - att bada och simma, att sitta på klipporna och bara titta på, att känna ända in i själen.


"Ödmjuk, professionell och otroligt konstnärlig! Wow!"

Alice


SM-finalistSkapande resa

2019 blev året då jag sa upp mig från mitt jobb som webbutvecklare för att följa drömmen att bli egenföretagande fotograf på heltid. 2019 blev även året då jag var med i SM i Fotografi för första gången och gick till final med min fine art-bild "Tvekan".

Finalist i SM i Fotografi 2019
Kontakta mig