Hur ser det ut bakom kameran?

Så funkar det

För att du som blivande kund ska få en uppfattning om hur det kan se ut vid en utomhus­fotografering med mig så har jag samlat några behind the scenes-bilder här samt hur resultatet blev. Jag passar dessutom på att berätta lite mer om vad som händer bakom kameran.

Kameror, objektiv och tillbehör

Denna första bild (nedan) är tagen vid havet på en plats i Stockholms skärgård som jag älskar för dess stora variation i vackra miljöer. På bilden ser du att jag har på mig en rosa kamerasele vilken gör att jag enkelt kan ha med mig två kameror med olika typer av objektiv som är redo att användas. Denna sele använder jag alltid när jag fotograferar bröllop när det är viktigt att snabbt kunna byta typ av objektiv, men även ibland vid andra fotograferingar också.

En tvådelad bild som först visar när fotograf Linda Holmkratz fotograferar en gravid kvinna bland klipporna vid havet. Den andra delen visar hur den fotograferade bilden blev.

Nästa bild (nedan) är tagen på en annan plats, som också ligger vid havet och som passar så fint för höstfotograferingar. Som du ser står jag ofta ganska långt ifrån den jag fotograferar. Det är för att jag ofta använder ett teleobjektiv där jag kan zooma in den jag fotograferar och låta bakgrunden smeta ut sig. Vill jag istället ha med mer av bakgrunden byter jag kanske till ett annat objektiv eller flyttar mig längre bort. Just att jag står en bit bort brukar kännas tryggt för den som inte är van framför kameran. Det brukar även kännas avslappnat att jag inte använder blixtrar, något som dessutom ger ett väldigt fint naturligt ljus i bilden.

En tvådelad bild som först visar fotograf Linda Holmkratz fotografera en gravid kvinna bland bland vassen vid havet. Den andra delen visar hur den fotograferade bilden blev.

Bra att ha vid fotograferingar

Den finns några saker som jag alltid har med mig vid fotograferingar där det ingår att låna klänningar - en av de sakerna är mitt portabla omklädningsrum som syns på bilden nedan och som möjliggör att byta om avskilt var som helst. Dessutom har jag alltid med mig en liten spegel och klämmor för att kläderna ska sitta som en smäck, samt lite godis och kallt bubbelvatten.

En kvinna står i ett portabelt omklädningsrum mitt i Stockholm city.

På bilden nedan syns en till sak som jag nästan alltid har med mig och det är en liten pall. Den hjälper mig att komma ner på en bra höjd för att ta bilder som framhäver din styrka och skönhet. Det är dessutom en höjd som gör att mycket himmel kan komma med på bilden vilket är ett av mina signum.

En tvådelad bild som visar fotograf Linda Holmkratz fotografera en gravid kvinna i skogsbrynet vid en sandstrand. Den andra delen visar hur bilden blev.

En trevlig stund

De allra flesta personer som jag fotograferar har aldrig tidigare blivit fotograferade av en professionell fotograf och många kan bli lite nervösa av den tanken. Det kan kännas bättre att veta att jag är väldigt van vid att fotografera den typen av bilder och kommer att hjälpa dig igenom alla steg, från att rätta till klänningen till att visa poser. Har du aldrig tidigare kastat upp långa klänningssläp för att det ska se ut som att de flyger? Ingen fara, jag visar hur du gör! Det brukar bli en väldigt trevlig stund med mycket skratt och väldigt avslappnat.

En bild i flera delar som först visar hur fotograf Linda Holmkratz fixar till en gravid kvinnas klänning, sedan visar hur den gravida kvinnan ska posera och sedan fotograferas kvinnan. Den sista delen visar hur bilden blev.

Jag hoppas att du har fått svar på några av dina funderingar inför en fotografering med mig. Om inte så skicka gärna en fråga till mig! Och sist men inte minst kommer här en kort video från en fotografering:

Kontakta mig för en fotografering