En nioårig flicka i gul tyllklänning står på klipporna vid havet. Flickan tittar in i kameran och i bakgrunden går solen ner och skapar vackra färger i vattnet och himlen.

Barn­fotograf & Familje­fotograf

Mysigt och lyxigt
Stockholm / Sverige

Tiden är så dyrbar och går så fasligt fort. Livet är i ständig rörelse, fyllt av både stora ögonblick och små glädjeämnen, barnen växer och vi utforskar nya äventyr. Alla stunder tillsammans är ovärderliga och förtjänar att sparas i vackra konstverk, som de skatter de är.

Mammor, pappor, barn, barnbarn, morföräldrar, farföräldrar, hund, fågel, fisk och allt däremellan. Vi fotograferar utomhus året runt, men alltid med hänsyn till speciella behov vid olika åldrar. Samla de du älskar och föreviga er kärlek!

En mamma ammar sin bebis medan hon står i ett vackert landskap. Hon har på sig en lyxig rosa tyllklänning och en solgudinnetiara.

Vackra platser

Ni kommer att vara omgivna av vacker natur som jag väljer ut efter era önskemål. Alla årstider har sin speciella charm.

En mamma och en pappa står under ett träd håller sitt barn som de pussar på varsin kind. Alla är klädda i grått och i bakgrunden syns en äng och en stig.

Anpassat efter er

Fotograferingen anpassas efter ålder och rörlighet. Mindre barn följer jag i deras takt, medan äldre barn och vuxna kan följa mig.

Bild från en Mamma och jag-fotografering. Kvinnan har en vacker krämvit tyllklänning och ammar sitt barn. I bakgrunden skymtar Kaknästornet på andra sidan vattnet.

Konstnärligt & avslappnat

Jag framhäver er med poser och komposition - samtidigt som vi har roligt tillsammans.


"Otroligt kreativ och duktig fotograf med ett öga för detaljer. Rekommenderar Linda varmt till de jag känner och kommer fortsätta anlita henne i framtiden."

Jenny

En mamma i en rosa tyllklänning står under ett rosablommande träd och tittar på sitt barn som hon håller i famnen.


Fotograferingen Hur går det till?

När ni väljer mig som er fotograf så väljer ni att få konstnärliga, genomtänka porträtt. Efter bokningen får ni svara på ett formulär så att jag kan utforma fotograferingen efter er och era önskemål. Jag föreslår vackra platser och det finns även möjlighet att låna klänningar. Om ni vill skapar jag skräddarsydda koncept i en sagofotografering.

Fotograferingen tar plats utomhus i vackert, naturligt ljus och anpassas efter ålder och rörlighet. Mindre barn följer jag i deras takt, medan jag kan posera lite äldre barn och vuxna.

Tillsammans skapar vi konstverk som passar till vackra tavlor, familjealbum och sociala medier.

Info om bokning ▹

Efter fotograferingen Era vackra minnen

Efter vår fotosession väljer jag ut era bästa bilder och redigerar dem. Ca 2 veckor efter fotograferingen får ni en länk till ett galleri där ni i lugn och ro kan välja era bilder. Det finns även möjlighet att köpa fler bilder än de som ingår i ert valda fotopaket.

Ett litet barn i rosa klänning springer på en grusgång med armarna utslagna och skrattar in i kameran.
En kvinna med långt mörkt hår sitter i en vacker grönskande miljö. Hon har på sig en rosa tyllklänning och ammar sitt barn medan hon tittar in i kameran.
En stark kvinna med långt mörkt hår och röd tyllklänning står på en äng. Kvinnan lutar sig mot en trästege som står på ängen medan hon håller i sitt barn som också har en röd klänning. I bakgrunden syns en skog och fåglar som flyger på en molnig himmel.
Jag vill läsa om priser och paket!

"Så himla härligt att titta på bilderna! ❤"

Mathilda

En familj på fyra sitter på klippor framför en grönskande skog. Familjen matchar fint varandra med blå och vita kläder. Pappan lyfter den lilla dotterna så att hon får flyga över dem alla.

Fotografering utomhus Året runt


Vår


Sommar


Höst


VinterVäder Finns det något dåligt väder?

De flesta väder är fantastiska för fotosessioner. Vi fotograferar utomhus vår, sommar, höst och vinter och drar nytta av alla årstiders speciella uttryck. Beroende på barnens ålder så är det vissa temperaturer och väder som inte fungerar och då bokar vi givetvis om till en annan dag. Det gäller även oavsett ålder om det regnar.

Styling Vad ska vi ha på oss?

Välj kläder och skor som ni känner er bekväma och fina i. Om ni är flera som ska vara med på bilderna så försök att färgmatcha för att det ska se enhetligt ut. Om ni är osäkra på vad som passar bäst är jag gärna med och bollar idéer. Det finns även möjlighet att låna lyxiga klänningar för de vuxna.

En mamma med sina två yngre döttrar håller om varandra och lutar sig mot en trävägg omgivna av grönska.
En pappa med son blir fotograferade.
En flicka står framför en grönskande buske. På sig har hon en rosa klänning och en står blomstertiara. Flickan tittar drömskt bort i horisonten.
En familj med två barn står på en grusgång omgivna av höstfärgade buskar. De håller om varandra och tittar in i kameran.
En pojke står på ett ben på en stor stubbe vid vattnet.
Två systrar i blå sommarklänning sitter på en stor sten uppe på en höjd. I bakgrunden syns en grön skog lite uppifrån och på himlen flyter vita moln fram.


"En fotograf som är personlig och anpassar sig efter ens behov och förutsättningar. Du stressar inte, ger bra råd och peppar en på ett fint sätt."

Milenka

En mamma i rosa tyllklänning och med en blomstertiara sitter på en kaj och håller sin lilla son i händerna för att hjälpa honom att ta sina första steg. I bakgrunden syns havet och grönska.

Er investering -
priser & paket

Oavsett vilket paket ni väljer har ni alltid möjlighet att boka om tiden, utan kostnad, om ni blir sjuka eller vädret är dåligt.

Familje­fotografering Älskade Ögonblick

Mammor, pappor, barn, barnbarn, morföräldrar, farföräldrar, hund, fågel, fisk och allt däremellan.

Konsultation inför fotograferingen

Lån av 1 klänning för vuxna

Fotografering utomhus på valfri plats anpassad efter era önskemål

Val av bilder från online-galleri

5 högupplösta digitala bilder, nedladdade från online-galleri

3 950 kr

Sago­fotografering Barndomens Magi

En fotografering där jag tar fram ett koncept utifrån era önskemål och personligheter. Bilderna redigeras för att skapa magiska element. Bli en del av sagans magin!

Konsultation inför fotograferingen

Fotografering utomhus på valfri plats anpassad efter era önskemål

Magisk redigering

Val av bilder från online-galleri

5 högupplösta digitala bilder, nedladdade från online-galleri

5 950 kr

Lediga tider för fotografering:

Juli

Fullbokat

Augusti

3 tider

September

8 tider

Oktober

6 tider

November

5 tider

Skicka en bokningsförfrågan redan idag, den är inte bindande och tiderna bokas fort.


Boknings­förfrågan

Skicka förfrågan

Sammanfattning av vanliga frågorBra att veta om din fotografering

 • Vad händer om det är dåligt väder?
  Om yngre barn ska vara med på fotograferingen så blir fotografering mer väderberoende än andra typer av fotograferingar. Vi fotograferar alltid utomhus men det innebär också att det behöver vara lagom varmt och yngre barn behöver vara klädda efter väder. Om vädret inte passar för yngre barn som ska vara med så bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad. Om alla som ska vara med på fotograferingen är lite äldre barn eller vuxna så fungerar mer olika typer av väder. Oavsett så bokas fotograferingen alltid om utan kostnad om det regnar.
 • Vad händer om vi blir sjuka?
  Om någon som ska vara med på fotograferingen eller jag som fotograf blir sjuk bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad.
 • Vilken tid på dagen fotograferar vi?
  Vilken tid på dagen beror på era preferenser, vilken plats ni har valt och vilken årstid det är. Det viktiga är hur ljuset ligger och att det är tillräckligt varmt om yngre barn ska fotograferas. Hur ljuset ligger vet vi först efter att ni har gjort era val av plats och därför bestäms tiden först efter bokning. Om ni har en specifik tid som ni önskar så låt mig veta det så kan vi planera plats efter det. Alla soltimmar på dygnet har sin charm, men här kan du läsa min artikel om Golden Hour.
 • Hur förbereder vi oss inför vår barnfotografering eller familjefotografering?
  Ni fixar ert hår och eventuell sminkning så som ni känner er bekväma och fina. Välj kläder till barn som passar vädret och matcha allas kläder. Tänk på att välja kläder med lite eller inget mönster, helst inte helsvart eller helvitt, och gärna lite lager på lager för fin textur. Jag hjälper alltid gärna till och bollar idéer om ni önskar.
 • Hur poserar vi på våra bilder?
  Oroa er inte! Jag kommer att hjälpa er med hur ni ska stå, hur ni har era händer och så vidare. Mindre barn följer jag i deras takt, medan äldre barn och vuxna kan följa mig.
 • Vad ska vi ta med oss till fotograferingen?
  Det är alltid bra att ta med sig något att äta och dricka, speciellt till barnen. Även smink, borstar och ett ombyte till yngre barn om de skulle smutsa ner sig. Om yngre barn ska vara med på fotograferingen är det även bra om ni tar med er något som de kan underhålla sig med i pausarna. När jag vet att det är yngre barn med så planerar jag alltid in lite extra tid för att hålla alla glada.
 • Hur väljer vi våra bilder?
  Efter er fotografering väljer jag ut era bästa bilder och redigerar dem. Inom två veckor från din fotografering får ni en länk till ett online-galleri med fullt redigerade bilder. I online-galleriet gör ni sedan era val av bilder och kan även välja att köpa till fler bilder än det som ingår i ert paket.
Jag är redo att skicka förfrågan!
Letar du istället efter amningsporträtt? ▹

"Ödmjuk, professionell och otroligt konstnärlig! Wow!"

Alice


Porträttfotograf Linda Holmkratz tittar upp bakom kameran.
Fotograf Linda Holmkratz står på en äng med höga gräs och träd. Hon skrattar och håller i sin kamera.

Personligt Om mig

Hej jag heter Linda! Jag är en kreativ själ som förutom att fotografera och retuschera, har sjungit och spelat i band i många år, designar och syr egna fotoklänningar och bygger lekstuga i trädgården till min dotter.

Fotograf Linda Holmkratz håller sin dotter i famnen.

Naturen är min studio. När jag letar fotoplatser så dras jag ofta till vatten eftersom vatten och himmel är det vackraste jag vet. För att fånga den bästa bilden kastar jag mig gärna ner i en lerig åker eller bestiger ett berg.

Fotograf Linda Holmkratz målar fram sig själv med en pensel.

2019 blev året då jag sa upp mig från mitt jobb som webbutvecklare för att följa drömmen att bli egenföretagande fotograf på heltid. 2019 blev även året då jag var med i SM i Fotografi för första gången och gick till final med min fine art-bild "Tvekan".

Diplom som Linda Holmkratz fick när hon var finalist i SM i Fotografi 2019.