Nygift par blir fotograferat när de pussas vid vattnet i närheten av Stockholms stadshus. I bakgrunden syns gamla stans vackra gamla byggnader.

Bröllops­fotograf

Stockholm / Sverige / Världen

Ni ska gifta er, grattis! Tänk att av alla människor i världen så har ni hittat varandra! Och eftersom ni har hittat hit så gissar jag att ni letar efter en bröllopsfotograf. Årets bröllopssäsong är redan igång men det finns några datum kvar 2024 så tveka inte att höra av er. Även bokningen för 2025 är öppen, och gäller det senare år så kan ni även då skicka en förfrågan.

Det är er stora dag och det är viktigt både för er och för mig att ni hittar den bröllopsfotograf som passar er bäst och som ni trivs med. Jag är en fotograf med rötterna i fine art-fotografering som utgår från Stockholm, men bokas i hela Sverige och världen. Jag fångar er i personliga, vackra bilder som representerar just er kärlekshistoria. Drömska, färgstarka minnen som blir till konstverk att hänga på väggen.

En brud blir hjälpt på med sin brudklänning i brudparets vardagsrum i Göteborg.

Er dag

Er dag börjar redan vid förberedelserna och kan hålla på långt in på natten. Ni kan välja att ha med mig hela dagen eller delar av den.

Ett brudpar står på stenar och klippor i skärgården vid havet och håller om varandra.

Er känsla

Kärleken är i fokus hela dagen och jag dokumenterar både de spontana känsloyttringarna och hjälper er att hitta fina poser där känslan mellan er framhävs.

Två par fötter står på en grusgång vid Ekeby loge, det ena paret fötter har på sig manliga finskor medan det andra paret är barfota. I skuggan som faller på grusgången syns det att någon håller i ett par högklackade skor.

Er berättelse

Fotografering är min berättarteknik. Bilderna blir en sammanhängande berättelse som får er att minnas er dag och titta tillbaka på.

Bröllopspar pussas på en vacker sommaräng i Rönninge By i Täby. I bakgrunden syns träd och en dansbana.
"Wow! Förutom att du är otroligt professionell så är du så mjuk som person så du blir en del av bröllopet på bästa möjliga sätt! Du fångade så mycket fina ögonblick när vi sett bilderna i efterhand, som vi inte ens märkte att du fångade. Alltså du & dina bilder var så mycket mer amazing än vi nånsin hade kunnat föreställa oss."
Victoria & Andreas


Min bildstil Fine Art

Fine Art är en konstnärlig fotostil där jag låter känslan och kompositionen av bilden stå i fokus. Jag hittar konstnärliga vinklar, detaljer och kreativa kompositioner för att skapa personliga bilder. Den konstnärliga vinkeln tar jag med mig även vid de mer dokumentära delarna och berättar er berättelse med bilder.

Jag gör konstverk av er kärlek med vackra bröllopsporträtt. Här finns stort utrymme att vara kreativa med platser, poser och uttryck. Övriga delar av dagen dokumenterar jag så som de händer.

Ni väljer själva om ni vill ha med mig hela dagen eller en del av dagen, och fotograferingen planeras utifrån vad ni vill att jag fokuserar på. Redigeringen som sedan görs framhäver er och färgerna blir naturliga för att ni ska minnas er dag så som den var.

Boka en professionellBröllops­fotograf

Det ligger mycket arbete, många års erfenhet och stor kunskap bakom att klara av att fotografera en hel bröllopsdag med allt som kan och kommer att hända. Inget bröllop är det andra likt och en professionell bröllopsfotograf måste klara av allt som händer utifrån just era förutsättningar. Om ni tror att jag är den rätta bröllopsfotografen för er så skicka en bokningsförfrågan direkt! Det finns endast ett begränsat antal bokningsbara datum och de går åt snabbt.


Bröllopsfotografering av ett bröllopspar som går ner för trappor utanför Stockholms stadshus.
Bröllopsfotografering i Gamla Uppsala under ett stort höstfärgat lönnträd. Brudarna har vackra vita brudklänningar och kysser varandra. De har fantastiska brudbuketter i höstfärger.
Bröllopsfotograf fotograferar bröllopspar i grönskande natur i Rönninge By i Täby. Det regnar så brudparet kramas under ett paraply och tittar in i kameran.
Jag vill läsa om bröllopspaketen!

Ett nygift par pussas vid spiselkransen i ett pampigt rum. Kvinnan har en vit klänning och mannen har militär klädsel. En nygift brud och hennes två vänner står på en grusgång vid Ekeby loge och tittar in i bröllopsfotografens kamera och skrattar. En brud klädd i bröllopsklänning och bärandes en brudbukett går på en bryggpromenad längs Mälaren i Hässelby vid Riddersvik. Brudklänningen fladdrar i vinden och i bakgrunden syns vatten med segelbåt och höstiga träd. Brudpar sitter på en stenbänk vid en stor pampig dörr vid ingången till Stockholms stadshus. Bruden klappar brudgummen på kinden och bredvid paret ligger brudbuketten. Ett brudpar står högst upp på Marstrands fästing i solnedgången och pussas. I bakgrunden är en storslagen solnedgång och paret har 1700-talskläder. Brudgummen och hans två best men står framför en byggnad med pelare i Gunnebo slottspark och ler in i bröllopsfotografens kamera.


Förfoto­grafering vi lär känna varandra

När ert bröllopsdatum är bokat är det dags att boka en tid för förfotografering, som ingår för paket på 3 timmar och uppåt. Detta blir en rolig stund då vi lär känna varandra medan ni vänjer er vid att bli fotograferade och vi väljer platser inför er stora dag och går igenom önskemål. Förfotograferingen sker i Stockholm med omnejd, om möjligt på bröllopsplatsen. Några dagar efter förfotograferingen får ni två utvalda bilder och en lista med vad vi har gått igenom. Läs mer om förfotograferingen här.

Er bröllops­fotografLär känna mig

Jag älskar att skapa vackra konstverk av minnesvärda stunder - och tycker att alla stunder är minnesvärda! Lär känna mig lite mer här.Fler bilder Love Stories

Jag är redo att skicka förfrågan!

Ett nygift brudpar går i altargången och stannar till för en extra puss. I bakgrunden syns prästen och gästerna i Gamla Uppsala kyrka.
"Tack så jättemycket för ditt jobb på vår bröllopsdag! Bilderna ser fantastiska ut! Tack! Allt kändes så tryggt och avslappnat under fotograferingen, och vi är så glada att vi valde dig som vår fotograf."
Frida & Caroline

Redo för allt Tänk om det regnar?!

Er dag är fantastisk oavsett väder, och det blir även era bilder. Jag har med mig paraply och vi kan också hitta platser med tak. Er kärlek kommer att lysa starkt även genom regn! Läs min artikel med tips om hur ni planerar för dåligt väder.

Så går det tillatt boka

Ni kan höra av er med en bokningsförfrågan för att ta reda på om det känns rätt, förfrågan är inte bindande. Är jag ledig ert datum bokar vi ett telefonsamtal eller ett videosamtal och lära känna varandra medan ni kan ställa alla frågor ni undrar. Först efter det tar ni ert beslut.

Närbild på brudparets händer med ringarna. I bild syns även brudgummens lila fluga.
Fotografering av first look. Brudgrummen står i ett vackert uterum med grönska runt och väntar på bruden som kommer gående i bakgrunden.
Porträtt av en brud i vit bröllopsklänning hållandes en höstfärgad bukett.

Brudpar står på en äng i golden hour och pussas. Grässtrån glimmar i solljuset och i bakgrunden är ett stort träd.
"Över våra förväntningar! Du lyckades flyta med hela dagen utan att du märktes av, och fångade känslan av dagen på bilderna! Och du var så snäll och flexibel ❤"
Daniel & Madeleine

Bröllops­paket & priser för 2024

Jag har paket för 1,5 eller tre, fem eller åtta sammanhängande timmar. Men givetvis kan allt skräddarsys efter era behov, även tiden.

Paket 1,5 timmar You and Me

Det här paketet passar exempelvis för att föreviga era bröllopsporträtt eller vigsel och gratulationer.
Detta paket kan endast bokas i Stockholm med omnejd.

1,5 sammanhängande timmar.

Konsultation då vi lär känna varandra, väljer plats och går igenom önskemål.

50 högupplösta digitala bilder.

Bilderna redigeras manuellt och levereras på vackert USB.

8 000 kr

Personlig kontakt

För att ni ska känna er trygga i ert val av fotograf så börjar vi vår kontakt med ett telefonsamtal eller zoom-möte. I alla mina paket på 3 timmar och uppåt ingår dessutom en förfotografering då vi träffas och efter den får ni 2-3 högupplösta digitala bilder som ni sedan kan använda som ni vill, exempelvis till Save the Date eller programblad. Vi kommer tillsammans att planera och göra ett schema för fotograferingen av er dag. När ni har bokat mig kan ni ringa och maila mig med alla frågor och funderingar som dyker upp - jag finns här för er!

Paket 3 timmar All We Need is Love

Det här paketet passar exempelvis för att föreviga porträtt, vigsel och gratulationer.

3 sammanhängande timmar.

Förfotografering och konsultation då vi lär känna varandra, väljer plats och går igenom önskemål.

150 högupplösta digitala bilder.

Bilderna redigeras manuellt och levereras på vackert USB.

14 000 kr

Är det svårt att välja paket?

Visst kan det vara svårt att välja ett paket. Börja med att fundera på vilka delar av dagen som är viktigast för er att föreviga. Det finns inga rätt eller fel, det är er dag och är det någon dag när allt ska vara precis som ni drömmer om så är det just er bröllopsdag. Om ni är osäkra på paket så kan ni ändå skicka en bokningsförfrågan. Så länge ni har bokat ert datum hos mig så kan ni sedan bestämma paket i efterhand när ni är redo.

Paket 5 timmar Making Memories

Det här paketet passar exempelvis för att föreviga förberedelser, porträtt, vigsel och gratulationer, eller porträtt, vigsel, gratulationer och mingel.

5 sammanhängande timmar.

Förfotografering och konsultation då vi lär känna varandra, väljer plats och går igenom önskemål.

250 högupplösta digitala bilder.

Bilderna redigeras manuellt och levereras på vackert USB.

20 000 kr

Redigering av bilder

De bilder som jag väljer ut (ca 50-400 bilder beroende på paket) redigeras manuellt för att hålla högsta standard, det vill säga även bilder på dukning, mingel etc. Porträttbilder på er som brudpar retuscheras dessutom. Retuscheringen är av fine art-karaktär, det innebär att jag gör retusch av hud och tar tex bort tillfälliga blemmor, justerar skuggor för att framhäva er på bästa sätt etc. Ni kommer helt enkelt få konstverk av era porträttbilder - minnesverk.

Paket 8 timmar Now and Forever

Det här paketet passar exempelvis för att föreviga förberedelser, porträtt, vigsel, gratulationer, mingel och en del av middagen.

8 sammanhängande timmar.

Förfotografering och konsultation då vi lär känna varandra, väljer plats och går igenom önskemål.

400 högupplösta digitala bilder.

Bröllopsalbum på ca 20 sidor.

Bilderna redigeras manuellt och levereras på vackert USB.

28 000 kr

Det glada nygifta paret går mot bröllopsfotografens kamera medan gästerna runt omkring kastar ris och hyllar kärleken. De har precis gift sig i Mästervillans trädgård på Lidingö.

Är ni redo att skicka en
boknings­förfrågan?

Skicka en bokningsförfrågan idag, den är inte bindande och tiderna bokas fort.


Boknings­förfrågan

Skicka förfrågan

Sammanfattning av vanliga frågorBra att veta om er bröllopsfotografering

 • Hur många timmar ska vi boka bröllopsfotograf?
  Hur många timmar ni bör boka beror på vad ni önskar ska fotograferas på er bröllopsdag. Önskar ni fotografering av en kort vigsel och gratulationer och en kortare porträttfotografering efteråt så räcker 1.5 timmar, men önskar ni från förberedelser till middag så krävs 8 timmar eller kanske mer. Även om ni inte är säkra på vilket paket ni önskar så kan ni skicka en bokningsförfrågan för att säkerställa att jag finns tillgänglig ert datum, då hjälper jag er gärna att gå igenom vad ni önskar och ge råd om vilket paket jag tror passar bäst för just er. Ni kan dessutom alltid boka ett paket och sedan utöka det senare om ni ändrar er angående omfattningen.
 • Vad är en förfotografering?
  En förfotografering, eller provfotografering som vissa kallar det, är en fotografering som vi gör innan bröllopet. Då lär vi känna varandra och ni får vänja er vid att stå framför kameran. Det brukar hjälpa mycket för att lugna nerverna inför bröllopet. Förfotograferingen sker i Stockholm med omnejd, om möjligt på bröllopsplatsen. Några dagar efter förfotograferingen får ni två utvalda bilder och en lista med vad vi har gått igenom. Förfotografering ingår i alla mina paket från 3 timmar och uppåt. Läs min artikel om förfotografering.
 • Vad är first look?
  First Look är en känslosam stund när ni ser varandra i era bröllopskläder för första gången. Det går till så att jag har sett ut en plats där den ena av er står och väntar. Jag fotograferar den som står och väntar och sedan hur den andra partnern kommer gående. Hela denna tid står den som väntar med ryggen åt och väntar på att den andra ska lägga en hand på axeln, som ett tecken på att vända sig om. Detta blir en väldigt kärleksfull stund och en perfekt start på porträttfotograferingen. Läs min artikel om First Look.
 • Vad är first touch?
  Om ni inte vill se varandra första gången förrän vid vigseln men ändå vill ha en känslosam stund tillsammans innan vigseln så kan ni välja att bli fotograferade vid First Touch. Då står ni exempelvis på varsin sida om ett hörn eller på annat sätt där ni inte kan se varandra men där ni kan sträcka ut handen och hålla varandra i handen. Här kan ni berätta hur ni känner och landa lite i varandra innan vigseln.
 • Hur lång tid tar porträttfotograferingen på bröllopsdagen?
  Jag brukar rekommendera att ni räknar med minst 1 timme men gärna 1.5 timmar för porträttfotograferingen. Men som allt på er dag så beror det på vad ni önskar och dessutom om det är längre sträckor mellan platserna som vi ska fotografera på. Jag bollar gärna tankar och idéer med er när ni har bokat mig som er bröllopsfotograf.
 • Hur poserar vi på bröllopsbilderna under porträttfotograferingen?
  Oroa er inte! Jag kommer att hjälpa er posera när det behövs och låta er förlora er i varandra när ni gör det. Jag kommer hjälpa er med hur ni ska stå, vad ni ska göra och posera, men jag kommer även att låta er vara så som ni är tillsammans med varandra. Ni kommer att få hålla om varandra, gå tillsammans, drunkna i varandras ögon och bara vara i stunden. Jag vill locka fram det naturliga i bilderna, kärleken till varandra och känslan.
 • Hur går vigselfotograferingen till?
  Jag är väldigt diskret när jag fotograferar er vigsel och försöker att aldrig vara i vägen för era gäster. Om vigseln är i en kyrka kommer jag att följa eventuella regler angående blixt etc. Jag rör mig runt på platsen för er vigsel och fotograferar både er och era gäster.
 • Vad gör vi om det regnar på bröllopet?
  Om ni ska ha ett utomhusbröllop så är det alltid viktigt att planera och förbereda för olika typer av väder. Jag planerar alltid för regn genom att ha med mig paraplyer och regnskydd till min kamera så att vi kan fotografera utomhus även om det regnar. Läs min artikel med tips om hur ni planerar för dåligt väder.
 • Vad är golden hour?
  Golden hour, eller gyllene timmen, är timmen precis innan solen går ner när ljuset är så där extra guldigt och mjukt. Det blir fantastiska bilder i det här ljuset och därför rekommenderar jag alltid att vi smyger ut en kort stund under middagen för en fotografering i golden hour om ni har mig kvar så sent. Det blir en välbehövd bensträckare för er på ungefär 10 minuter när ni kan landa i varandra en stund och sedan är ni tillbaka in i festligheterna igen. Läs min artikel om Golden Hour.
Jag är redo att skicka förfrågan!
"Ödmjuk, professionell och otroligt konstnärlig! Wow!"

Alice


Porträttfotograf Linda Holmkratz tittar upp bakom kameran.
Fotograf Linda Holmkratz står på en äng med höga gräs och träd. Hon skrattar och håller i sin kamera.

Personligt Om mig

Hej jag heter Linda! Jag är en kreativ själ som förutom att fotografera och retuschera, har sjungit och spelat i band i många år, designar och syr egna fotoklänningar och bygger lekstuga i trädgården till min dotter.

Fotograf Linda Holmkratz håller sin dotter i famnen.

Naturen är min studio. När jag letar fotoplatser så dras jag ofta till vatten eftersom vatten och himmel är det vackraste jag vet. För att fånga den bästa bilden kastar jag mig gärna ner i en lerig åker eller bestiger ett berg.

Fotograf Linda Holmkratz målar fram sig själv med en pensel.

2019 blev året då jag sa upp mig från mitt jobb som webbutvecklare för att följa drömmen att bli egenföretagande fotograf på heltid. 2019 blev även året då jag var med i SM i Fotografi för första gången och gick till final med min fine art-bild "Tvekan".

Diplom som Linda Holmkratz fick när hon var finalist i SM i Fotografi 2019.
Jag är redo att skicka förfrågan!