En kvinna i grön klänning och med en gyllene bladkrona på huvudet står i en klippöppning. Kvinnan håller en grön tekopp och på den sitter en liten grön och orange fågel.

Kreativa Porträtt

Elegant och exklusivt
Stockholm / Sverige

Ge dig själv en riktig egoboost där vi skapar vackra bilder utifrån dig och din personlighet eller kanske dina drömmar. Har du drömt om att flyga? Fotograferas med vilda djur? Stå på en stormig äng med flygande klänningar tillsammans med din bästa vän? Flyga upp i rymden eller simma djupt nere i havet? Vid en kreativ porträttfotografering är allting möjligt.

Vill du ha ett storslaget, personligt konstverk som ingen annan har? Då har du hittat rätt. Hör av dig så skapar vi något fantastiskt!

En kvinna tittar ut över ett fält i vacker solnedgång.

Skönhet

Du kommer att vara omgiven av vacker natur och får låna från min enorma lånegarderob.

Bilden visar två bilder som är ihopsatta till en. Det är en björn och en kvinna som har redigerats tillsammans i en skog med blå rök.

Välj avancerad redigering

Du kan välja ett fotopaket där vi skapar de bilder som din fantasi kan tänka ut, utan gränser!

En kvinna sitter vid en sjö och håller i en blomma. Platsen är grönskande och kvinnan är klädd i en svart balettklänning.

Konstnärligt & avslappnat

Jag framhäver dig med poser och komposition - samtidigt som vi har roligt tillsammans.

Letar du efter boudoirfotografering? ▹

En kvinna sitter i ett mörkt vatten. Fotot är taget uppifrån och det syns även stora stenar i vattnet.
"Alltså WOW!!!!! Bilderna är helt fantastiska! Du är otrolig ❤ Så fina!"
Cecilia

Din upplevelse Din vision

Jag vill att du ska få en fantastisk stund och underbara minnen. Något som representerar dig på ett vackert och fantastiskt sätt.

Vi fotograferar utomhus i vackert naturligt ljus, där vi utforskar den ständigt föränderliga naturen och väderskiftningarna. Jag har ett stort arkiv över vackra platser och kan alltid hitta en plats som passar just dig.

Det finns två paket att välja mellan för din kreativa fotografering, det första är en porträttfotografering där vi går ut i naturen och fotograferar stärkande vackra porträtt. Det andra paketet fokuserar på att skapa ett konstverk där hela fotograferingen planeras runt denna bild och redigeringen efteråt.

Skicka en bokningsförfrågan så fort du har bestämt dig för en fotografering. För att kunna fokusera på din upplevelse tar jag endast ett fåtal fotograferingar per månad.

En kvinna sitter i en mossig barrskog och läser en bok bredvid ett träd. Från boken kommer en sken som lyser upp kvinnan.
En kvinna i en guldklänning och med en solgudinnetiara på huvudet står lutad i en fönsteröppning i ett lusthus.
En kvinna sitter på en stol bland skrot framför en rund tegelvägg och håller en stor ram som ramar in hennes ansikte.

En kreativ bild på en kvinna halvt under vatten.
"Tiden gick så himla fort och jag är väldigt nöjd med det vi åstadkom. Mycket tack vare bra kommunikation från dig - du är väldigt bra på att kommunicera och förklara vad du tänker. Jag har redan rekommenderat dig till vänner!"
Moa

Din investering -
priser & paket

Kreativ fotografering Essens

En stärkande vacker fotografering som skapar konstverk av dig och din personlighet.

Konsultation inför fotograferingen

Lån av 1 vacker klänning

Fotografering i ca 1 timme utomhus på plats anpassad efter dina önskemål

Val av bilder från online-galleri

Enklare redigering

5 högupplösta digitala bilder

3 950 kr

Kreativ fotografering Konceptuell vision

En fotografering som utarbetas utifrån visionen av att skapa 1 stort konstverk, med avancerad redigering och koncept.

Konsultation inför fotograferingen med framtagning av koncept tillsammans

Lån av 1 vacker klänningar

Fotografering utomhus på plats anpassad efter konceptet

Avancerad redigering utifrån konceptuell idé

1 högupplöst digital bild som fotografen väljer

4 950 kr

Lediga tider för fotografering:

Juli

Fullbokat

Augusti

3 tider

September

8 tider

Oktober

6 tider

November

5 tider
En bild med en kvinna som står vid en sjö och håller i en tavla med bilden av kvinnan. Hon häller ut vatten från tavlan ner i sjön.

Är du redo för din egen
kreativa fotografering?

Skicka en bokningsförfrågan idag, den är inte bindande och tiderna bokas fort.


Boknings­förfrågan


Skicka förfrågan

Sammanfattning av vanliga frågorBra att veta om din fotografering

 • Hur tar vi fram ett koncept?
  När du har bokat en kreativ porträttfotografering så kommer du att få svara på några frågor om vad det är du söker, dina intressen, känsla du önskar och så vidare. En del som kontaktar mig har redan själva en tanke om koncept medan andra bara har en känsla för vad de önskar. Oavsett så pratar vi igenom allt och kommer fram till något som känns rätt för dig.
 • Vad händer om det regnar?
  En kreativ porträttfotografering är speciell på det sättet att vädret behöver passa konceptet. Ibland passar det utmärkt med regn, vissa behöver snö, andra behöver höstlöv, andra strålande sol. Om vädret inte passar konceptet bokar vi om utan kostnad.
 • Vad händer om jag blir sjuk?
  Om du, eller jag, blir sjuk bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad.
 • Kan vi vara flera personer på bilderna?
  Absolut! Det beror helt på vad du söker och vad konceptet är. Det kan vara så att vi kommer fram till att det egentligen är en barn- och familjefotografering som passar bäst, men en konceptuell kreativ fotografering med familjen eller andra viktiga personer eller djur kan bli helt magiskt. Detta kommer vi fram till tillsammans.
 • Kan jag låna en klänning eller accessoarer?
  Ja! Jag har ett enormt stort utbud av lyxiga klänningar och det ingår att låna en av dessa, och du får även gärna låna accessoarer. Min lånegarderob består av över 100 klänningar, kjolar, toppar och accessoarer. Läs mer om min lånegarderob.
 • Hur väljer jag klänning?
  Efter att du har bokat din fotografering och vi har bestämt ett koncept så kommer jag att föreslå klänning, plats och accessoar som passar konceptet. Du får även möjlighet att själv välja klänning från min stora lånegarderob. Jag har ingen provning av klänningar innan utan du gör dina val av klänning baserat på bilder.
 • Hur byter jag om?
  Jag har alltid med mig mitt portabla omklädningsrum där du byter om i avskildhet.
 • Vilken tid på dagen fotograferar vi?
  Vilken tid på dagen beror på konceptet, vilken plats du har valt och vilken årstid det är. Det viktiga är hur ljuset ligger och det vet vi först efter att du har gjort ditt val av plats och därför bestäms tiden först efter bokning. Om du har en specifik tid som du önskar så låt mig veta det så kan vi planera plats efter det. Alla soltimmar på dygnet har sin charm, men här kan du läsa min artikel om Golden Hour.
 • Hur förbereder jag mig inför min fotografering?
  Hur du förbereder dig är helt beroende av koncept, så jag kommer att skicka dig en pdf med information utifrån dina helt personliga förutsättningar och önskemål.
 • Hur poserar jag på mina bilder?
  Oroa dig inte! Jag kommer att hjälpa dig med hur du ska stå, hur du har dina händer, var du ska titta och så vidare. Allt utifrån det koncept vi har bestämt.
 • Hur väljer jag mina bilder?
  Hur du väljer dina bilder beror på vilket paket du har valt.
  • Paket: Empowerment
   Efter din fotografering väljer jag ut dina bästa bilder och redigerar dem. Inom två veckor från din fotografering får du en länk till ett online-galleri med fullt redigerade bilder. I online-galleriet gör du sedan dina val av bilder och kan även välja att köpa till fler bilder än det som ingår i ditt paket.
  • Paket: Konceptuell vision
   I detta paket väljer jag ut bilden och redigerar den utifrån ditt koncept. Du har alltså inte något eget val av bild i detta koncept.
Jag är redo att skicka förfrågan!
"Ödmjuk, professionell och otroligt konstnärlig! Wow!"

Alice


Porträttfotograf Linda Holmkratz tittar upp bakom kameran.
Fotograf Linda Holmkratz står på en äng med höga gräs och träd. Hon skrattar och håller i sin kamera.

Personligt Om mig

Hej jag heter Linda! Jag är en kreativ själ som förutom att fotografera och retuschera, har sjungit och spelat i band i många år, designar och syr egna fotoklänningar och bygger lekstuga i trädgården till min dotter.

Fotograf Linda Holmkratz håller sin dotter i famnen.

Naturen är min studio. När jag letar fotoplatser så dras jag ofta till vatten eftersom vatten och himmel är det vackraste jag vet. För att fånga den bästa bilden kastar jag mig gärna ner i en lerig åker eller bestiger ett berg.

Fotograf Linda Holmkratz målar fram sig själv med en pensel.

2019 blev året då jag sa upp mig från mitt jobb som webbutvecklare för att följa drömmen att bli egenföretagande fotograf på heltid. 2019 blev även året då jag var med i SM i Fotografi för första gången och gick till final med min fine art-bild "Tvekan".

Diplom som Linda Holmkratz fick när hon var finalist i SM i Fotografi 2019.
Jag är redo att skicka förfrågan!