Vad är First Look?

Så funkar det

Alla bröllop är olika och det finns många sätt att lägga upp dagen, där alla sätt är rätt så länge brudparet vill ha det så. Vissa vill vakna tillsammans och göra sig iordning tillsammans, medan andra inte vill se varandra förrän vid vigseln. Vissa väljer att se varandra första gången efter de har gjort sig iordning men innan vigseln, och det brukar kallas First Look.

Varför ska vi välja en First Look?

Det är så mycket känslor på bröllopsdagen och därför kan det vara fint att landa en stund i varandra innan vigseln börjar. Om brudparet har valt att göra sig iordning på varsitt håll så finns det ofta en hel del förväntningar och nervositet inför vigseln och ett sätt att lugna nerverna är att träffas, hålla om varandra och få se den vackra person som de har valt att gifta sig med. Detta kan göras med eller utan bröllopsfotograf, men jag rekommenderar givetvis att fånga denna känslosamma stund på bild.

Brudpar kysser varandra passionerat vid vattnet.

Hur går en First Look till?

För de som väljer att fotograferas vid First Look så bestämmer vi redan innan bröllopsdagen vem som ska vänta på plats och vem som ska komma gående. Samma dag brukar jag se ut den plats som passar bäst, eftersom naturen och förutsättningar förändras hela tiden.

Jag fotograferar den som står och väntar och sedan hur den andra kommer gående. Hela tiden står den som väntar med ryggen åt den som kommer gående och väntar på att den andra är tillräckligt nära för att lägga en hand på axeln, som ett tecken för den väntande att vända sig om.

First Look med brudpar där bruden alldeles precis ska lägga handen på brudgummens axel för att han ska vända sig om.

Några tips vid First Look

Tänk på att gå långsamt och njut av stunden. Det finns inga rätt eller fel i känsloyttringarna så kramas, skratta, gråt - allt som känns rätt i stunden. Jag gör mig så osynlig som möjligt och fotograferar på håll för att brudparet ska få njuta bara av varandra. Efter en stund kommer jag närmare också och efter det följer oftast porträttfotograferingen.

Boka mig som er bröllops­fotograf