Gravid­fotografering i snö och kyla

Fotobloggen

Det vackra lugn som sänker sig över ett snötäckt landskap gör sig fantastiskt bra på bild. Speciellt gravidfotograferingar fungerar extra bra med snö just på grund av lugnet. Och klänningarna poppar snyggt mot allt det vita.

Många har frågor om hur det fungerar just med fotografering i kyla och tunna klänningar. Så här kommer några tips och trix!

6 tips och trixSå håller du värmen under fotograferingen

 1. Sov och ät ordentligt

  Genom att vara utvilad och mätt är din kropp bättre rustad för att hålla värmen.
 2. Varma tajts och varma, bekväma skor

  De fotoklänningar och kjolar som du får låna vid en fotografering är extra kånga och därför kommer inte vinterkängor och tajts synas. Extra veck som kan uppstå med mycket kläder under tajta klänningar retuscherar jag bort i efterbehandlingen.
 3. Korta intervaller

  Vi fotograferar i korta intervaller och tar så långa värmepausar som behövs - en gravidfotografering ska aldrig kännas stressad och därför bokar jag alltid in rejält med extratid när vi bokar en tid.
 4. Varma dra-på-kläder

  Under värmepausarna tar du på dig dina varma kläder som är lätta att dra på. Bra val för dig att ta med dig är exempelvis dunjacka, tumvantar och öronmuffar. Jag har dessutom med mig varma filtar för extra värme.
 5. Varm dryck

  Varm dryck värmer inifrån och ger en bra vätskepåfyllning. I dessa Covid-tider så är det du som får ta med dig detta.
 6. Värmepåsar

  Jag har med mig värmepåsar som du får använda och med fördel har under kläderna tex mellan dina tajts och klänningen.

Oavsett vilket fotopaket du väljer har du alltid möjlighet att boka om tiden, utan kostnad, om du blir sjuk eller vädret blir för dåligt.
Boka en gravid­fotografering

"Det kändes aldrig konstigt eller onaturligt trots att jag aldrig suttit med böljande släp på blöta klippor i november förr.Ÿ˜ƒ"

Anna D