Fotoblogg

Nyheter / fotograferingar / tips / tankar

I den här fotobloggen försöker jag hålla er uppdaterade med information om vad jag jobbar med genom att ibland lägga upp bilder från fotosessioner , mer information om hur någonting fungerar och annat smått och gott. Du kan välja att filtrera så att du endast ser de kategorier som intresserar dig.

Filtrera
Alla () Så funkar det () Fotosessioner () Bröllop () Gravid () Barn & familj ()


Julfotografering i barrskog med en familj i finkläder med röda detaljer.

2023-10-01Personliga julfoto­graferingar!

Nu öppnar jag upp min kalender för julfotograferingar. Ta med dig din familj och fotograferas i vacker natur och juliga toner.

Vi fotograferar alltid dessa stylade julkort utomhus. Om du vill lånar du vackra julaccessoarer. Jag har härliga julsaker som går i gammal stil med mycket grått, rött och rustikt. Jag har även lyxiga klänningar i vuxenstorlek, exempelvis denna guldglittrande och en röd tyllklänning, att låna om så önskas.

Boka julfotografering ▹

Kärlekspar pussas i Gamla Uppsala framför Kungshögarna.

2023-09-30Idag blir det bröllop i Uppsala!

Åh vad det ska bli roligt att få vara en del av Fridas och Carolines bröllop idag! De har bokat mig för en 4 timmars bröllops­fotografering och september­vädret ser ut att bli fantastiskt.

Bilden är från förfotograferingen som vi hade i början av sommaren. I bakgrunden syns Kungshögarna i Gamla Uppsala.

Boka mig som er bröllopsfotograf ▹

Behind the scenes-bild där gravidfotograf Linda Holmkratz syns fotografera en gravid kvinna vid havet, tagen av av den blivande fadern.

2023-09-22Behind the scenes vid fotog­rafering

Undrar du hur det ser ut bakom kameran och hur det går till vid en fotografering med mig? Jag har samlat några behind the scenes-bilder, som kunder tagit under fotograferingar, samt information om vad jag använder vid en fotografering i det här inlägget för att du som blivande kund ska få veta lite mer hur det går till.

Se bilder från fotograferingar och läs mer ▹

First Look vid bröllopsfotografering. Brudgummen står nära bröllopsfotografen och bruden kommer gående i bakgrunden.

2023-09-18Vad är First Look?

First Look är en känslosam stund när ni ser varandra i era bröllopskläder för första gången och får landa i varandra innan bröllopsdagen sätter fart. Detta blir en perfekt start på dagen och porträttfotograferingen.

Läs mer om First Look ▹

Gravidfotografering vid havet på sommaren. En gravid kvinna i grön klänning sitter på klipporna. I bakgrunden syns havet och kvällshimmel.

2023-09-13Gravid­fotograf­ering i skärgården en sen­sommar­kväll

Början av september visade prognoser om regn, men så slog det om och så kom en fantastisk sensommar med högsommar­temperaturer och strålande sol. En av dessa kvällar hade jag en gravidfotografering ute i skärgården bland tallar och stränder och fantastiska klippor och hav.

Se bilder från gravidfotograferingen ▹

Bröllopspar pussas i öppningen i en mur.

2023-09-05Kärleks­firande på Tyresö Slott

Jag blev så glad när Milea och Sebastian hörde av sig till mig igen för att de ville fotograferas för att fira deras bröllopsdag. Jag fotograferade deras gravidbilder i höstas, och nu fick jag träffa detta härliga par igen. De valde samma plats som sist vi sågs, nämligen Tyresö Slott. En fantastisk plats med stor variation i miljön och den alltid lika närvarande känslan av fransk vingård.

Se bilder från kärleks­fotografering vid Tyresö Slott ▹

Bröllopspar speglas i spegel med guldram.

2023-09-02Bröllop på Stallmästare­gården

I början av juli hade jag äran att fotografera kärleken mellan Mary och Nate under den heldag (och kväll) jag var med dem och deras nära och kära på Stallmästaregården.

Det blev en dag i fantastiska anrika miljöer och storslagen natur vid Brunnsviken i Hagaparken. Och det bästa av allt var att se hur bröllopsparet tittade på varandra och glädjen som hela dagen utstrålade.

Se bilder från bröllopsfotografering på Stallmästaregården ▹

En gravid kvinna står vid en vit mur i en vit spetsklänning. Det är höst och grenarna är fulla av höstfärgade löv.

2023-08-17Fotograf­ering på hösten

De svenska årstiderna är ju fantastiska i sin variation och för mig som fotograf med naturen som studio ger det en mångfald i uttryck. Bilderna som jag tar med mina kunder kommer alltid att bli helt personliga och även om jag är på samma plats ibland med olika kunder så kommer naturen aldrig vara sig lik, inte ens med en dags mellanrum. Vädret skiftar, blommor lever och dör, löv är gröna eller röda eller faller till marken. Och nu i sensommaren så närmar vi oss den vackra hösten.

Läs mer om fotografering på hösten ▹

En gravid kvinna i en stor vit tyllklänning med solen och grönskande natur i bakgrunden.

2023-08-11Mina stora låne­garderob

I många av mina fotopaket ingår lån av en eller flera klänningar från min gigantiska lånegarderob. Där kan du välja att låna extravaganta tyllklänningar, glittrigt guldiga klänningar, spetskreationer, flygande tyger, kronor och mycket mycket mer.

Läs mer om min lånegarderob ▹

Gravidfotografering en sommarkväll i skärgården. I förgrunden syns grenar med gröna blad och i bakgrunden är en rosa himmel över vågigt hav. Den gravida kvinnan står på klipporna med en pöl vatten där hon speglas. Hon har på sig en rosa gravidklänning med mycket tyll.

2023-08-06Gravid­fotograf­ering i skärgården en sommarkväll

Sommaren bjuder på både regn och sol och så var det även med denna fotografering. Vi hade egentligen bokat en vecka tidigare men eftersom väderprognosen lovade spöregn så bokade vi om tiden och fick då en varm och solig kväll på en av mina favoritplatser i skärgården.

När fotograferingen var slut så badade jag själv i havet under en rosa himmel. Att vara gravidfotograf är fantastiskt ❤

Se bilder från gravidfotograferingen ▹

Gravidfotografering på Lidingö i Golden Hour.

2023-07-15Det gyllene ljuset

En timme innan solnedgången samt en timme efter soluppgången, inträffar något som jag som fotograf älskar. Solen står lågt på himmelen och ljuset som skapas blir alldeles gyllene och mjukt. Det är därför som denna timme kallas Golden Hour.

När jag fotograferade Moa och Rasmus på Lidingö för några veckor sedan var vi på en plats som badade i detta ljus, men ljuset kan se lite olika ut på olika platser och beroende på hur det fotograferas. Oavsett blir det alltid ett magiskt vackert ljus.

Läs mer om Golden Hour ▹

Bröllopspar går på en gång ute i skogen med ryggen mot kameran. Det regnar och de går tillsammans under ett genomskinligt paraply.

2023-07-07Väder och bröllop

Det svenska vädret är som vi alla vet ombytligt och kan bjuda på allt från regnstorm till stekande sol. Gärna på en och samma dag. Det viktigaste att komma ihåg är att er dag är fantastisk oavsett väder, och det blir även era bilder. Trots det kan det vara bra att planera för det mesta när ni planerar ert bröllop, och jag har samlat lite tips som kan hjälpa er på vägen mot ett vädersäkrat bröllop.

Läs mer om tips för hur ni planerar för olika väder ▹

Stora bokstäver med lampor står på ett dukat bord och stavar ut ordet BAR. På bordet syns också en bröllopstårta, bubbel i flaska och ett färgglatt blomsterarrangemang.

2023-07-02Kreativt i Ulriksdal

En av mina favoritsysselsättningar är att bada och simma, och just nu hänger jag och min dotter på stränder och vid pooler så mycket vi bara kan.

Vid fotograferingar hamnar jag även då ofta vid vatten, eftersom det är så vackert och lite magiskt. Dessutom går det att hitta vatten nästan överallt, som vid den kreativa fotograferingen jag hade i Ulriksdal som bjöd både på vatten, stora stenar, guldglitter och vackra träpaviljonger.

Se bilder från vår kreativa fotografering i Ulriksdal ▹

Stora bokstäver med lampor står på ett dukat bord och stavar ut ordet BAR. På bordet syns också en bröllopstårta, bubbel i flaska och ett färgglatt blomsterarrangemang.

2023-06-27Så mycket fest

Sommaren är verkligen en tid för festligheter. Nu har midsommar precis varit, fullt med jordgubbar och dans runt stången. Känslan av att umgås utomhus tills det blir mörkt i den ihållande värmen och att ta de där underbara kvällsdoppen med min dotter - det är bland det bästa jag vet.

Bröllopsfesterna avlöser varandra under sommaren och med många bröllopsfotograferingar kommer även mycket redigering - allt sådant som jag älskar.

Boka mig som er bröllopsfotograf ▹

Fotografering av kärlekspar som står nära varandra och håller händerna. De står på en höjd med höga grässtrån och i bakgrunden syns vidsträckt utsikt över ängar.

2023-06-19Förfoto­grafering i Gamla Uppsala

Jag älskar att ha förfotograferingar! De ingår i alla bröllopspaket på 3 timmar och uppåt och det är en mysig stund när vi lära känna varandra och pratar om upplägg och förväntningar.

Idag hade jag förfotografering med det här fina paret i den varma sommareftermiddagen där regnet hängde lite avvaktande i luften. Det blev mycket skratt och jag ser så fram emot att fotografera deras bröllop i slutet av sommaren ❤

Boka mig som er bröllopsfotograf ▹

En skylt som säger Kajplats 17. Skylten står på en kaj och i bakgrunden syns en restaurang.

2023-06-17Bröllops­fotografering på Fjäder­holmarna

Idag hade jag bröllopsfotografering på Fjäderholmarna med ett underbart par. Vi började med first look på kajen vid Strandvägen varifrån vi sedan tog en taxibåt ut till holmarna. Vigseln tog plats utmed vattnet tillsammans med parets nära och kära. Det blev en härlig dag med mycket kärlek och glädje på en vacker plats. Nu börjar arbetet med att redigera alla fina bilder ❤

Boka mig som er bröllopsfotograf ▹

Gravidfotografering i ett stenbrott i det mjuka kvällsljuset. På klipporna står den vackra kvinnan i en grön och glittrig gravidklänning och på andra sidan vattnet speglas en grön skog.

2023-06-14Gravidfoto­grafering bland klippor en sommarkväll

Just nu är det många som vill fotograferas i det här vackra stenbrottet, där jag även var för en vecka sedan. Här finns det mängder med stora spännande klippor men även vackert vatten, en liten strand och en hel del grönska. En vacker plats för fotograferingar så jag förstår intresset för platsen.

Jag fick en härlig fotografering med blivande föräldrar i solnedgången.

Se bilder från gravidfotograferingen ▹

Gravidfotografering i ett stenbrott. Den gravida kvinnan sitter bland klipporna i en vacker rosa tyllklänning.

2023-06-07Gravid­fotografering i stenbrott

Jag träffade en så härlig familj för en gravidfotografering i mitt favoritstenbrott. Med på fotograferingen var, förutom mamman, även pappan och deras ettåriga son. Det blev en mysig fotografering i kvällsljuset.

Se bilder från gravidfotograferingen ▹

Förfotografering av ett kärlekspar som står vid blommande körsbärsträd.

2023-06-07Vad är en för­fotografering?

En förfotografering, eller provfotografering som vissa kallar det, är en fotografering som vi gör innan bröllopet. Då lär vi känna varandra, går igenom era önskemål av mig som er bröllopsfotograf och ni får vänja er vid att stå framför kameran. Det brukar hjälpa mycket för att lugna nerverna inför bröllopet. Några dagar efter förfotograferingen får ni dessutom två utvalda högupplösta digitala bilder från vårt möte. Förfotografering ingår i alla mina bröllopspaket från 3 timmar och uppåt.

Läs mer om för­fotograferingar ▹

Fotografering av ett kärlekspar i ett somrigt Ulriksdal i närheten av Ulriksdals Slott. Solen skiner och i bakgrunden skymtar slottet och vatten.

2023-05-29Förfoto­grafering vid fantastiska Ulriksdals Värdshus

För en vecka sedan hade jag en förfotografering med det här vackra paret. Deras bröllop äger rum vid Ulriksdals Värdshus i sommar så vi träffades där och gick runt i naturen i närheten för att hitta platser för porträttfotograferingen på deras dag.

Idag bär det av till en till förfotografering, denna gång på Fjäderholmarna. Förfotograferingen är verkligen en fin stund och en bra förberedelse inför bröllopet. Vi lär känna varandra, pratar om upplägget av dagen, paret får känna på hur det är att stå framför kameran och får efteråt ett par vackra bilder.

Boka mig som er bröllopsfotograf ▹

Bild från en Mamma och jag-fotografering. Kvinnan har en vacker krämvit tyllklänning och ammar sitt barn. I bakgrunden skymtar Kaknästornet på andra sidan vattnet.

2023-05-28Morsdag-erbjudande

Idag vill jag fira alla mammor lite extra och bjuder på ett erbjudande till alla som bokar en gravidfotografering eller mamma och jag-fotografering idag.

Läs mer om erbjudandet ▹

Gravidfotografering vid havet och klipporna i kvällsljus. Kvinnan har en beige gravidklänning med släp.

2023-05-24Somrig gravid­fotografering vid havet

Jag hade en helt fantastisk gravidfotografering med underbara blivande föräldrar i sommarkvällen. Vi fotograferade på en av mina favoritplatser med varierande miljö från barrskog till sandstrand och klippor. Och så det vidsträckta havet förstås!

Se bilder från vår somriga gravidfotografering ▹

Boudoirfotografering av en kvinna som ligger i ett fönster och har på sig svarta underkläder och en blå tyllklänning.

2023-05-15Boudoir­fotografering vid vackra fönster

Fotograferingen med denna vackra kvinna ägde rum på ett hotellrum i Stockholm city. Det är ett anrikt hotell och rummet, där jag har fotograferat i tidigare, har fantastiskt stora gamla fönster där ljuset ligger fint. Vi hade en rolig fotografering och det blev så vackra bilder.

Boka en boudoirfotografering ▹

En kvinna sminkas och görs i ordning inför sitt bröllop.

2023-05-07Färgglatt och inspirerande

Det är så härligt och inspirerande att träffa andra fotografer i vår fina gemenskap. Idag var jag på workshop annordnad av For the Love of Weddings där jag förkovrade mig i ny kunskap och fotograferade ett underbart kärlekspar som var färgsprakande stylat.

Se bilder från fotografering på bröllopsworkshop ▹

Gravidfotografering på en strand vid havet. Kvinnan sitter i ett träd med en bleklila tyllklänning och en krona i håret.

2023-05-03Info om bokning av gravid­fotografering

Jag vill att du ska få en fantastisk stund och underbara minnen från din graviditet. Något ovärderligt att visa för ditt barn när det blir äldre, som visar hur stolt du var och hur efterlängtat ditt barn är.

Det här är en stund när du får skämma bort dig och känna dig stark, vacker och avslappnad! Du lånar magiska klänningar av mig och låter mig guida dig i din posering.

Läs om bokningen av gravidfotografering ▹

Gravidfotografering bland klipporna vid havet. Kvinnan har en rosa tyllklänning som flyger som vingar.

2023-04-17Flygande tyll i vårkvällen

Underbara vårvindar i Stockholms skärgård när jag träffade vackra Michelle för en gravidfotografering fylld med svallande tyllklänningar och fantastiskt ljus.

Se bilder från gravidfotografering med flygande tyll ▹

Fotografering av författaren Linda Wahlund. Linda Wahlund sitter mot ett träd och läser en bok. Från boken kommer ett magiskt sken som lyser upp Linda.

2023-04-12Kreativt med författaren
Linda Wahlund

Författaren Linda Wahlund kontaktade mig för att skapa konst som relaterade till hennes eget skapande. Det resulterade i en härlig vårkväll i en vacker barrskog med ändlös mossa. Här fotograferade jag bilder inspirerade av författarskapet ■

Gravidfotografering i Hagaparken. Kvinnan har på sig en grå glittrande klänning och i bakgrunden syns Gustav III:s paviljong.

2023-04-04Äntligen kommer våren

Äntligen tittade solen fram och snön började smälta. När vi i början av april fotograferade i Hagaparken låg det fortfarande lite snö kvar på marken, men mestadels var den borta. Vi fotograferade med betoning på två av de vackra byggnaderna i Hagaparken: Ekotemplet och Gustav III paviljong, men också nere vid den vackra vassen vid vattnet.

Se bilder från gravidfotografering när våren kommer ▹

En gravid kvinna klädd i vacker röd tyllklänning lutar sig mot ett träd. Det är en vinterdag med mycket snö.

2023-03-30Gravid­fotografering efter snöstorm

Vädret, sin vana trogen, bjuder på riktigt varierande känslor även denna mars. Ena dagen tror jag att våren definitivt har kommit för att nästa dag vakna upp till tjocka snötäcken. Ja, ni vet ju själva hur det är :)

På grund av snöstormar hade vi bokat om den här gravidfotograferingen ett par gånger, men när det äntligen var dags bjöds vi på en härlig dag med vacker snö och moln som blev så fin kontrast till de färgglada klänningarna som den blivande mamman hade valt att låna.

Se bilder från gravidfotografering efter snöstorm ▹

Gravidfotografering av en kvinna i elegant blå klänning med släp. Kvinnan står på klipporna bredvid en liten tall och tittar bakåt mot kameran. I bakgrunden syns havet och solnedgången.

2023-03-21Havsvindar i skärgården

En kväll i mars fotograferade jag ett härligt pars gravidbilder på klipporna i skärgården. Himlen var full av moln och vindarna ven från havet, en helt bedårande kväll med vacker solnedgång.

Se bilder från gravidfotografering i havsvindar ▹

Bilden är från en gravidfotografering en vinterdag med snö på marken, men havet i bakgrunden saknar is och där simmar en svan. I förgrunden står en gravid kvinna med en vacker rosa tyllklänning och rosa blomsterkrans.

2023-03-16Med besök av svanar

Jag fotograferade Karin i mitten av mars när snön låg på marken men det var vår i luften. På den här platsen finns flera svan-par och har man tur, som vi hade denna dag, så får bilderna lite extra magi med svanar i bakgrunden.

Se bilder från gravidfotografering med svanar ▹

En gravid kvinnan tittar ut över havet och solnedgången. På sig har hon en krämvit tyllklänning. Det ser ut som sommar, men på marken ligger snö.

2023-02-27Vårsol vid havet

I slutet av februari tittade solen fram och förgyllde vår gravidfotografering med vackert ljus. Vi fotograferade vid en av mina absoluta favoritplatser där klippor kombineras med sandstrand och skog. Denna typ av platser, med stor variation av miljöer, fungerar väldigt bra vid fotograferingar.

Se bilder från gravidfotografering i vårsolen ▹

Bilden är från en kreativ porträttfotografering av en kvinna i grön klänning och med en guldkrona. Framför sig håller kvinnan en tavelram.

2023-02-24Kreativ porträtt­fotografering

Jag hade en fantastiskt kreativ fotografering med professionella äventyraren, ukraina-volontären och boss extraordinaire Lena Wilderäng. Fotograferingen avslutades med en kärleksfull parfotografering med Lena och hennes man författaren Lars Wilderäng.

Se bilder från kreativ fotografering ▹

Gravidfotografering vid ett isigt hav. På klipporna ligger snö och där står en gravid kvinna med en blå tyllklänning som flyger i vinden.

2023-02-15Vinter vid ishav

Vi hade en underbar fotografering en kall februaridag som faktiskt var ganska varm även om isen låg stilla på havet. Under fotograferingen kom flera svan-par förbi och förgyllde några bilder med sin närvaro.

Se bilder från gravidfotografering vid ishav ▹

Bilden är uppbyggd av 4 olika bilder som alla visar olika porträttbilder.

2023-02-14Alla hjärtans dag-erbjudande

Jag är så lyckligt lottad att jag får ta del av er, mina kunders, kärlek och föreviga stora stunder i era liv. Därför vill jag ge tillbaka lite på denna kärlekens dag med ett erbjudande som gäller för alla bokningar som sker just idag.

Läs mer om erbjudandet ▹

I Stockholms stadshus, mellan pelarna, står en gravid kvinna med blå tyllklänning och krona i håret.

2023-02-01Vinter vid stadshuset

Gravidfotograferingen med den här fina mamman var först planerad på en strand, men då väderrapporten först hade lovat sol men samma dag ändrades till snö och blåst så tänkte vi om. I mina paket har jag att man får boka om om vädret blir för dåligt, men då den blivande mamman inte hade möjlighet att ändra dag så blev mitt förslag istället en plats där vi kunde fotografera under tak. Stadshuset är en plats som verkligen fungerar i alla väder.

Se bilder från gravidfotografering i stadshuset ▹

Gravidfotografering av två gravida systrar som står på klippa framför ett stilla hav. De tittar på varandra och ler.

2023-01-20Gravida systrar vid vattnet

När jag var gravid med min dotter så var även min syster gravid med sitt första barn. Vilken lycka att vara gravid samtidigt som sin syster, och vilken glädje för de blivande kusinerna att vara så nära i åldern!

Jag fotograferade dessa fina systrar en kall januaridag i slutet av januari när isen låg på vattnet.

Se bilder från fotografering av gravida systrar ▹

Gravidfotografering av en kvinna i elegant beige klänning med släp och en blomsterkrans. Kvinnan står på klippor vid havet. I bakgrunden syns vass och träd.

2023-01-18Vinter vid vattnet

Dagarna innan vår fotografering var vädret väldigt instabilt med regn och snö och allmänt dåligt väder. Men när vår fotografering kom denna dag så visade vintern vårkänslor med värmande solsken även fast vinden skapade höga vågor på vattnet.

Se bilder från gravidfotografering vid vintervatten ▹

Bilden består av 9 olika bilder, alla föreställande porträttbilder.

2023-01-01Gott Nytt 2023!

Året som gick var fullt av fantastiska möten med fantastiska människor. Jag är så glad att jag har fått spendera så mycket tid med att föreviga viktiga och lyckliga händelser. Bröllop, graviditeter och familjer med mycket skratt och kärlek.

Tack för 2022 alla underbara kunder, nu tar vi klivet in i 2023 och jag ser så fram emot vad som väntar runt hörnet ❤

En gravid kvinna i blå klänning står mellan två barrträd i ett snöigt landskap. I bakgrunden syns ett stilla hav.

2022-12-09Vinter i skärgården

Jag återkommer ofta och gärna till denna plats för fotograferingar på grund av den stora variationen av miljöer. Denna gång en krispigt kall vinterdag. Notera att den värmande pälsen ej är en riktig päls ❤

Se bilder från gravidfotografering i snön ▹

Gravidfotografering vid ett fruset vatten och snö på marken. Bredvid den gravida kvinnan står den blivande pappan.

2022-12-08En kall fotografering

Oj vilken kall dag det blev när jag träffade Natalie och hennes man för en gravidfotografering. Någonstans runt -10 grader var det och det blev korta fotograferingar mellan många pausar.

Se bilder från gravidfotografering en vinterdag ▹

Gravidfotografering framför Drottningholms slott. Kvinnan har en blå klänning som flyger i vinden.

2022-11-14Innan snön kom

Bara några dagar innan det första snöfallet hade vi en gravidfotografering vid Drottningholms slott. Inte kan man väl ana när man tittar på de här bilderna att världen snart skulle täckas av ett flera decimeter tjockt snötäcke?

Se bilder från gravidfotografering vid Drottningholms slott ▹

Gravidfotografering på en äng där den gravida kvinnan och den blivanda pappan står på en äng framför ett slott. Det är höst och träden har gula löv.

2022-10-17Höst på slottet

Väderprognosen utlovade regn men det här fina paret valde att inte boka om tiden för sin gravidfotografering - och tur var det, för vi bjöds på en höstligt varm och regnfri fotografering i Tyresö slottspark.

Se bilder från gravidfotografering vid Tyresö slott ▹

En gravid kvinna har på sig en svart body med ett långt utslaget släp och en gigantisk svart hatt. I bakgrunden syns vatten och i horisonten en stad. Det är gråmulet väder.

2022-10-15Mäktiga bilder i grått väder

Alla väder har verkligen sin charm och när jag fotograferade ett par som åkt till mig från Göteborg för en fotografering så blev det bilder i ett grått och regnigt väder. Men vilka bilder det blev!

Se bilder från regnig gravidfotografering ▹

En gravid kvinna står i ett höstigt landskap. Hon har på sig en blå tyllklänning och en krona. Träden har löv som skiftar i gult, orange och rött. I bakgrunden syns även vass och vatten.

2022-10-12Höstens drottning

Mitten av oktober och naturen skiftar i rött, gult och orange. En av de vackraste tiderna på året och den är över så snabbt. Vi hade tur som hann fotografera på en av mina favoritplatser medan träden fortfarande sprakade bland vass, klippor och vatten.

Se bilder från gravidfotografering bland höstlöv ▹

Julfotografering i barrskog med en familj i finkläder med röda detaljer.

2022-10-11Personliga julfoto­graferingar!

Nu öppnar jag upp min kalender för julfotograferingar. Ta med dig din familj och fotograferas i vacker natur och juliga toner.

Vi fotograferar alltid dessa stylade julkort utomhus. Om du vill lånar du vackra julaccessoarer. Jag har härliga julsaker som går i gammal stil med mycket grått, rött och rustikt. Jag har även lyxiga klänningar i vuxenstorlek, exempelvis denna guldglittrande och en röd tyllklänning, att låna om så önskas.

Boka julfotografering ▹

En gravid kvinna i röd klänning med långt släp står i på en äng med höstfärgade träd runt. På sig har hon en stor svart hatt.

2022-09-20Nu kommer hösten!

Sommaren i all sin skönhet, men är inte hösten fantastisk? Färgsprakande träd, mjuka ljuva toner i gräs, den friska luften som ger en krispig känsla..?

På många sätt är hösten bättre för en fotografering än sommaren, det är inte lika varmt och solen går ner tidigare så den som vill ha en vacker fotografering i golden hour behöver inte vara vaken lika länge.

Boka en fotografering redan idag! Du hittar mina paket för bröllop, familj och gravid under respektive menyalternativ. ■

Bild från en Mamma och jag-fotografering. Kvinnan har en vacker krämvit tyllklänning och ammar sitt barn. I bakgrunden skymtar Kaknästornet på andra sidan vattnet.

2022-09-07Mamma och jag vid vattnet

Lyckan att få träffas igen, efter en gravidfotografering, och sedan få fotografera mamman med barnet som låg där inne. Moder Jords magi!

Se bilder från mamma och jag-fotografering ▹

En familj med snygga blå kläder sitter på klippor. I bakgrunden syns barrträd. Pappan lyfter upp den lilla flickan och hela familjen ler in i kameran.

2022-09-05Familj en sensommar­kväll

I sensommarens vackra kvällsljus fotograferade jag denna härliga familj. Efter fotograferingen gick familjen och badade på stranden vi precis fotograferat på. Det är så det ska vara på en fotografering, avslappnat och naturligt.

Se bilder från familjefotografering ▹

En finklädd familj i rosa toner står på en sandstrand. I bakgrunden syns havet och vacker himmel. Familjen tittar in i kameran.

2022-08-31Familj på stranden

I våras fotograferade jag denna familj när de var 5 i familjen och nu i slutet av sommaren fick jag äran att fotografera de alla 6. Sist låg lillan i magen och det var så mysigt att träffa dem igen.

Se bilder från familjefotografering på stranden ▹

Ett brudpar står i grönskande sommar under ett genomskinligt paraply. De håller om varandra och tittar in i kameran.

2022-08-20Mästerligt bröllop på Mästarvillan

På Bosön, Lidingö, ligger den ståtliga Mästarvillan. Denna bröllopsfotografering började med First Look vid den vackra stenväggen och fortsatte sedan nedåt mot vattnet för porträttfotografering. Vigseln ägde rum i trädgården och festen fortsatte sedan upp på den stora verandan.

Se bilder från bröllopsfotografering på Lidingö ▹

En gravid kvinna står i vattnet vid en sandstrand.

2022-07-26Gravid­fotografering i värme

Sommaren är ju underbar, men som alla gravida vet så är en lite extra värmekänslig när en är gravid. Jag var själv höggravid en riktigt varm sommar och klarade bara av att sitta framför en fläkt de sista veckorna. Just därför kan en varm dag vara minst lika utmanande som en kall vinterdag vid en gravidfotografering.

Läs mer ▹

Ett brudpar står på en väg och pussas över en väglinje.

2022-07-23Vackra porträtt i Järfälla

Jag fick äran att fotografera bröllopsporträtten för Caroline och Joakim efter att det vigdes i Järfälla kyrka. Det var en molnig men varm dag när vi fotograferade i den varierande miljön runt Järfälla kyrka.

Se bilder från bröllopsporträtten i Järfälla ▹

Ett brudpar pussas på en sommaräng med vita blommor.

2022-07-11Bröllops­säsongen

Som förutspått så har bröllopssäsongen i år fullkomligt exploderat. Efter år av pandemi och restriktioner har världen verkligen längtat efter kärlek och närhet. Många par som har skjutit upp sina bröllop har äntligen fått gifta sig och ha de stora fester som de önskat. Jag är så otroligt lyckligt lottad som får vara en del i dessa fantastiska dagar och spara ögonblicken för framtiden.

Även om sommaren nu är fullbokad så har jag några datum kvar i sensommaren och hösten, och jag har dessutom redan börjat boka för kommande år.

Skicka en bokningsförfrågan ▹

Gravidfotografering i ett kalkbrott. Den gravida kvinnan har på sig en lyxig rosa tyllklänning och sitter på en klippa.

2022-06-21Fotografering i kalkbrott

Jag fotograferade Helena bland stora klippblock och vackert vatten i ett gammalt nedlagt stenbrott. Alla stora klippor skapar verkligen en speciell känsla, nästan lite utomjordiskt.

Se bilder från gravidfotografering i kalkbrott ▹

En magisk gravidfotografering i skogen. På bilden syns den gravida kvinnan omgiven av vilda djur.

2022-06-20Magisk gravid­fotografering

Caroline ville ha en lite mörkare gravidfotografering med betoning på moder jord. Resultatet blev en naturligt magisk fotografering.

Se bilder från magisk gravidfotografering ▹

Två glas med champagne och en tallrik med tilltugg.

2022-06-18Bröllop i city och på The Winery

Juni visade sin vackraste varmaste sida denna bröllopsdag som började med vigsel i Adolf Fredriks kyrka i Stockholms city. Efter den känslosamma vigseln fotograferade vi porträtt i Observatorielunden bland grönskan och med utsikt över stadens tak. Därefter åkte vi till The Winery Hotel i Solna för brudskål, mingel och middag.

Det var en kärleksfull dag med många skratt och härlig fest. Jag är så glad att jag får vara med under dessa viktiga dagar. ■

Ett brudpar står på en bondgård och håller om varandra. Kvinnan tittar in i kameran medan mannen tittar på kvinnan. I bakgrunden syns röda ladugårdar.

2022-06-11Centralt och lantligt bröllop i Rönninge By

Tänk att det finns platser som Rönninge By som är lantligt med röda stugor och ladugårdar, samtidigt som det är ett stenkast från Täby och Stockholm. En så mysig plats och ett fantastiskt mysigt par som jag fick fotografera denna dag.

Se bilder från bröllopet i Rönninge By i Täby ▹

Ett brudpar pussas vid vattnet där de gifte sig.

2022-06-04Solskens­bröllop på Bergendals Herrgård

Bergendals Herrgård är en stor vacker herrgård med grönskande trädgård och vacker allé ner mot vattnet. Vid vattnet finns dessutom en vacker brygga som passar utmärkt att pynta som bröllopsbåge. Det blev en otroligt varm och kärleksfull dag när jag fotograferade detta bröllop.

Se bilder från bröllopet på Bergendals Herrgård ▹

Gravidfotografering om våren. Den gravida kvinnan har en vit spetsklänning och står på en äng med torrt gräs bredvid ett äppelträd i blom.

2022-05-06Vår i luften

En underbar vårkväll hade jag en gravidfotografering på en av mina favoritängar, där träden blommade och solen gick ner så där magiskt vackert.

Se bilder från gravidfotografering på en äng ▹

En kvinna i svart spetsbody sitter på sängkanten.

2022-04-12Boudoir­fotografering

Äntligen! Nu erbjuder jag boudoirfotograferingar!

En boudoirfotografering blir vackra bilder som hyllar din kropp och blir perfekt som en morgongåva till din blivande efter bröllopsdagen eller som en gåva till dig själv. Tänk vad fantastisk och naturlig kroppen är med alla dess kurvor och former.

Läs mer ▹

En gravid kvinna sitter på stora stenar på en stenstrand. På sig har hon en stor krämvit tyllklänning och i bakgrunden syns måsar och änder på vattnet.

2022-04-06Vår­känslor vid Edsbergs slott

Nu börjar verkligen våren titta fram mellan kalla nätter och soliga dagar. Det är den där lugna tiden när världen är vackert monokrom innan löven börjar knoppas.

Se bilder från gravidfotografering vid Edsbergs slott ▹

Gravidfotografering vid havet där den gravida kvinnan står bland klipporna iförd en guldglittrande klänningen. Himlen har storslagna moln färgade av solnedgången.

2022-03-29En kall vårdag

Solen sken men vinden blåste kallt denna vårdag. Vi tog många pausar för att få upp värmen, men tittar man på bilderna kan man inte ana att det var kallt. En riktig kämpar-mamma!

Se bilder från gravidfotografering en kall vårdag ▹

En gravid kvinna dansar så att den blå tyllkjolen flyger, på klipporna vid havet.

2022-03-23Som en dans

Jag fotograferade en professionell dansös på en av mina favoritstränder och fick magiska bilder i kvällssolen.

Se bilder från dansant gravidfotografering ▹

Gravidfotografering på en strand vid havet. Kvinnan sitter i ett träd med en bleklila tyllklänning och en krona i håret.

2022-03-15Varm vårdag i skärgården

När jag var på den här stranden några dagar tidigare så låg isen fortfarande på havet, men denna dag lös solen varmt och havet hade tinat upp. Nu bär det av mot varmare tider!

Se bilder från gravidfotografering i vårsolen ▹

Presentkort för fotograferingar.

2022-02-28Presentkort

Visste du att jag säljer vackra presentkort med valfritt belopp? Presentkortet är giltigt i 1 år, gäller som betalning för alla mina fotograferingspaket och är en alldeles alldeles underbar present till någon du tycker om - eller varför inte till dig själv?

Köp ett presentkort ▹

Brudpar pussas i en korridor i en gammal byggnad byggd av röda tegelstenar.

2022-02-05Bröllops­året 2022

Nu när restriktionerna lättar börjar fler och fler våga tro att världen ska komma tillbaka till ett mer normalt tillstånd. Det är många som har skjutit på sina bröllop, först från 2020, sedan från 2021 så det är många som kommer att gifta sig i år. Som bröllopsfotograf är detta givetvis något jag märker av.

Jag har fortfarande några datum kvar i högsäsongen, men hör av er fort om ni är intresserade för datumen gå fort. ■

Ett fotocollage av olika bilder som fotograf Linda Holmkratz tog under året 2021.

2022-01-09Gott Nytt 2022!

"Där faller ännu ett år, sönder till små minnen. Av dagarna som går, ska jag fylla varje timme - speciell och alldeles särskild" (Thinner av Kent)

Jag brukar tänka på den texten av Kent ganska ofta, men speciellt runt nyår. För mig är texten glädjefylld - tiden som går blir till minnen och det är det som bygger våra liv. Förhoppningsvis är det mestadels glada minnen, men även de sorgsna minnena är en del av oss.

Jag är så tacksam för alla fantastiska, viktiga stunder som jag har fått föreviga i minnesverk under 2021. Nu kliver vi med raska steg in i 2022! ■

En champagne öppnas och i förgrunden står många champagneglas.

2021-11-24Sveriges första kvinnliga statsminister

Oavsett vilket parti du röstar på så är det en historisk dag idag när Sverige har fått sin första kvinnliga statsminister!

Jag har en dotter och vi har alltid sagt att hon kan bli precis vad hon vill. Vilket är helt sant, men också en hel del mer komplicerat än så. Att nu kunna säga till min dotter att vi har fått en kvinnlig statsminister är värt att firas.

Så här firar jag: Köp ett presentkort idag 2021-11-24 så bjuder jag på 15% extra värde. Exempel: köp ett presentkort på 1000 kronor, få ett presentkort på 1150 kronor.

Köp presentkort idag ▹

En tavelram står på en bänk bredvid juldekorationer. I ramen är ett foto på tre barn i röda finkläder.

2021-11-22Julpresenter

Ett vackert julkort att skicka till vänner och familj eller ett fint konstverk att hänga upp på väggen. Eller varför inte en present? Förutom tavlor finns det ju en uppsjö webbsidor där du kan skapa fina fotoprodukter, som en mugg, kalender eller mysig kudde.

Nu är julen verkligen runt hörnet och jag har bara några få tider kvar för julfotografering. Boka din tid redan idag!

Boka julfotografering ▹

Tre barn i röda finkläder går hand i hand i en barrskog. Den äldsta flickan går längst fram och håller en gammal lykta som lyser upp deras väg.

2021-11-08Julfoton

Nu är det (snart) jul igen! Nyss var det höstens vackra löv som omgav oss och snart kommer den underbara frosten. För att få fina juliga bilder fotograferar vi på platser som inte påverkas av säsongerna så mycket, såsom i barrskogar, i stenbrott eller på slottsgårdar. Långt från alla löv helt enkelt :)

För att hinna få era bilder och skapa julkort i tid så fotograferar jag sedan ett par veckor julfoton. Det finns fortfarande några tider kvar, men de går fort. Skicka en bokningsförfrågan vettja!

Boka julfotografering ▹

En ståtlig gravid kvinna i gråblå tyllklänning och guldkrona står vid en grushög. I bakgrunden skymtar höstfärgade ängar och skogar.

2021-11-04Höstkänslor

Så vackra toner denna höstdag som vi spenderade på en äng med kontrastskapande grushögar och sedan i en höstskog.

Se bilder från gravidfotografering med höstkänslor ▹

Författaren Jessica Nordh sitter på en turkos soffa omgiven av blommor och blad.

2021-10-16Porträtt­fotografering av författare

Jag fotograferade porträtt av författaren Jessica Nordh i urbana miljöer, där vi bland annat hittade denna fantastiskt turkosa bänk med växligheter. Jessica Nordh har tillsammans med Jonas Sjöstedt skrivit den superpopulära boken "Allt Kommer Att Bli Bra". ❤

En brud går på en bryggpromenad utmed klippor. Hon håller i en höstfärgad brudbukett och har blommor i håret. Havet är mörkt och vågigt och på andra sidan vattnet syns några höstiga träd.

2021-09-25Höstbröllop på Riddersvik

Riddersvik är en fantastisk plats för bröllop med närheten till Mälaren och anrik festlokal. Jag har återkommit dit flera gånger ochenna gång var det för ett underbart höstbröllop med sprakande höstfärger och oändligt med glädje och kärlek.

Se bilder från höstbröllopet på Riddersvik ▹

En kvinna sitter på gräset framför en liten sjö. Kvinnan har på sig en stor tyllklänning och tittar ner på sitt ammande barn.

2021-09-22Amningsfoto

Det mest naturliga i världen är att mata en bebis som är hungrig, oavsett om det är amning eller med flaska. Starka band skapas och växer när vi sitter nära och ger trygghet och näring.

Sedan i somras så har jag tagit fram koncept där vi i vackra miljöer och utan stress skapar konstverk av denna fina stund. Är du intresserad av att stanna tiden en liten stund så boka en fotografering. ❤

En mamma och en pappa pussar sitt barn som de håller i famnen. Hela familjen har grått på sig och i bakgrunden är vacker grön natur.

2021-09-15Familje­fotografering i vacker natur

Idag fotograferade jag en kärleksfull familj i Görvälns slottspark. Det var en härligt varm sensommar dag och vi hann med både mamma och jag-bilder, amningsfoto samt bilder på hela familjen tillsammans.

Se bilder från familjefotografering ▹

En drottningliknande gravid kvinna med guldkrona och flygande vit tyllklänning står bland pelar vid Stockholms Stadshus.

2021-09-06Sensommar vid Stadshuset

En extravagant fotografering vid Stockholms Stadshus med fantastiska klänningar, accessoarer, plats och gudomlig gravid kvinna.

Se bilder från gravidfotografering vid Stadshuset ▹

Ett brudpar står på en guldglimmande äng i solnedgångsljus och pussar varandra.

2021-08-21Bröllop på västkusten

En härlig dag och kväll i Göteborg som började med förberedelser i Mölndal, tog vägen via Gunnebo Slott för porträttfotografering, vigsel i Fässbergs Kyrka och avslutades med fest och golden hour på Stora Holms Säteri.

Se bilder från bröllopsfotografering i Göteborg ▹

Ett brudpar går ner för kyrktrappan genom en sabelhäck.

2021-07-31Stiligt officersbröllop

Så stiligt och kärleksfullt när Lisa och Daniel gifte sig en solig och regnig julidag.

Se bilder från officersbröllop ▹

En gravid kvinna står vid en sommaräng i kvällsljuset.

2021-07-22Sommartider

Tänk så härligt det är med sommar! Och för mig som fotograf är det verkligen högsäsong med mycket fotograferingar. Gravidfotograferingar, bröllop på en massa vackra platser såsom Vidbynäs Gård och Stockholms Stadshus och familjefotograferingar i grönskan.

Och så mitt bland allt detta härliga så åker jag med min familj till stranden och badar, till landet, påtar i trädgården och bara helt njuter av sommaren. Alla årstider har verkligen sin charm, men charmigast av dem alla är ändå sommaren ❤

Brudgum och brud pussas vid vattnet. På andra sidan vattnet syns Stockholms Gamla stans siluett.

2021-07-10Bröllops­porträtt i Stadshuset

Stockholms Stadshus är en populär plats för vigsel och bröllopsporträtt. Kombinationen av fantastisk arkitektur och närheten till öppet vatten med vacker horisont skapar möjligheter till underbara porträtt.

Se bilder från porträtten vid Stadshuset ▹

En gravid kvinna i genomskinlig tyllklänning sitter på gräset framför en blommande pionbuske.

2021-06-30Sommar vid Tyresö Slott

Tyresö Slott har en underbar slottspark med vatten, ängar, och stora vackra träd. Och tänk att vi hittade en fantastisk pionbuske utmed stigen! Här fotograferade jag ett vackert pars gravidbilder en sommarkväll.

Se bilder från gravidfotografering vid Tyresö Slott ▹

Bild på vaccinationsbevis.

2021-06-15Vaccinerad fotograf

Idag fick jag min andra dos Covid-vaccin. Jag har alltid varit noggrann vid fotograferingar för att fotograferingarna ska vara säkra. Att vara fullt vaccinerad är dock det allra bästa, för både min och er säkerhet.

Välkommen att boka fotografering med en fullt vaccinerad fotograf! ■

Gravidfoto i blå toner med havet i bakgrunden. Den vackra gravida kvinnan har en blå tyllklänning och vit blomkrans.

2021-06-02Sommar vid havet

Denna vackra plats erbjuder skog, klippor och sandstrand. Här hade vi en härlig gravidfotografering en sommarkväll.

Se bilder från gravidfotografering vid havet ▹

Collage med tre olika bilder på mamma och dotter i röda klänningar.

2021-05-23Mommy and Me

Nu närmar sig Morsdag och det vill jag fira med ett nytt koncept - starka Mommy and Me-porträtt! Ni får tillgång till min stora lånegarderob med klänningar, kjolar och accessoarer och vi skapar konst där den starka kärleken mellan mamma och barn betonas.

Vet du inte vad du ska ge till din mamma eller till mamman till dina barn? Jag lovar att en Mommy and Me-fotografering är den bästa Morsdags-presenten!

Köp ett presentkort ▹

Boka fotografering ▹

En gravid kvinna i rosa spets och tyll står vid en öppning i stenmur. Det är sommar och gröna blad omger kvinnan.

2021-05-18Sommar i Vinterviken

Vinterviken har ett stort utbud av olika miljöer på ett nära avstånd. En helt perfekt plats för en gravidfotografering eftersom vi får en stor variation men inte behöver gå så långt.

Se bilder från gravidfotografering i Vinterviken ▹

En finklädd familj står på en grusgång och ler in i kameran.

2021-05-11Vackra familje­porträtt

Jag fick äran att fotografera en stor härlig familj i Ulriksdals vackra slottspark. Mamman i familjen lånade en klänning från min lånegarderob och resten av familjens kläder passade så fint ihop. En riktigt stilig familj!

Se bilder från familjefotografering i Ulriksdals slottspark ▹

En kvinna i lång rosa klänning sträcker sig mot blomstrande körsbärsträd.

2021-05-10Våren står i blom!

Våren har varit en berg- och dalbana, i vanlig ordning. Snö, regn och sommarvärme i en fantastisk blandning. Men nu tror jag att vi äntligen kan lita på att vi inte kommer att få någon mer snö i alla fall.

Och nu står världen i blom! Körsbärsträden är strålande vackra och blommor tittar fram överallt. Nu är verkligen en vacker tid för en fotografering! ■

Bild på ett frostigt landska med vass och vatten.

2021-04-21Vackra platser

För mig är det viktigt att fotoplatsen passar dig och din stil, samtidigt som det ska vara en vacker plats. Jag rekar konstant platser i hela Stor-Stockholm både via satellitbilder och genom att besöka dem.

Förra veckan fotograferade jag för första gången på en plats med stenklippor, stenstrand och sandstrand söder om Stockholm. Givetvis hade jag rekat platsen någon vecka innan för att hitta guldkornen på platsen. Det blev helt magiska bilder i solnedgången. ■

Gravidfotografering vid havet. Den gravida kvinnan sitter på klipporna i en vit spetsklänning.

2021-04-12Vår vid vattnet

Våren visade sin vackra varma sida när vi fotograferade på sand- och stenstränder söder om Stockholm. Jag älskar sådana här platser där det finns en uppsjö med varierande miljöer.

Se bilder från gravidfotografering ▹

Ett bröllopspar kramas och tittar varandra djupt i ögonen. De står bland höga gräs och blommor.

2021-04-12Min kalender fylls snabbt för 2022

Oj vilket bröllopsår 2022 kommer att bli! Det är rekordmånga som har valt att gifta sig då, och många som har skjutit upp sina bröllop eller bröllopsfester till just 2022. Mina lediga dagar går åt snabbt och de flesta dagarna 2021 och många dagar 2022 har jag redan bokade.

Ska ni gifta er 2022? Då är det redan hög tid att leta efter en bröllopsfotograf. Men ska ni stressa fram ett beslut? Nej! Absolut inte. Det är fortfarande precis lika viktigt att ni väljer den bröllopsfotograf som passar just er ■

En liten pojke pussar sin mammas gravidmage. I bakgrunden vidsträckt vatten och vackert ljus.

2021-03-22Vinter vid Tullgarns Slott

Gravidfotografering en kall marsdag vid vackra Tullgarns Slott när världen låg stilla.

Se bilder från gravidfotografering på Tullgarns Slott ▹

Bild på moodboards.

2021-03-09Personlig Moodboard

Jag utvecklar hela tiden mitt koncept och nu har jag sedan ett tag tillbaka börjat skapa personliga moodboards till alla gravidfotograferingar. Endast det bästa är gott nog när denna viktiga tid ska förevigas och mitt mål är alltid att du ska få en fantastisk upplevelse.

För att lära känna dig och dina preferenser skickar jag en länk till dig när du har bokat en gravidfotografering. Där får du fylla i ett formulär med några enkla frågor, och utifrån dina svar tar jag sedan fram förslag på plats och klänningar om du så önskar.

Läs mer om hur jag skapar din personliga moodboard ▹

En blivande mamma och pappa står vid vattnet framför Tullgarns slott.

2021-03-01Gravid­fotografering på Tullgarns Slott

Jag älskar att hitta nya vackra fotoplatser så när ett par föreslog Tullgarns Slott, där jag aldrig tidigare varit, för gravidfotografering så sa jag givetvis ja. När jag fotograferar på en ny plats så ser jag alltid till att reka ordentligt innan, och därför var jag uppe med tuppen och utforskade slottsträdgården innan vår fotografering.

Jag hittade bland annat den här platsen där både slottet syntes i bakgrunden och vattnet (isen) framför. Visst passar det här vackra paret verkligen i den kungliga omgivningen?

Både den glittrande tyllklänningen och kronan ingår i min lånegarderob för de som fotograferas hos mig. ■

Lyxig rosa tyllklänning.

2021-02-16Ny lyxig klänning

Åh vad glad jag är över den nya klänningen som har äntligen har anlänt till min stora lånegarderob! Det är en Katharina Hakaj Couture med underbart lyxig tyll i bleklila mauve-färg.

Klänningen går att öppna helt och passar lika bra över en klänning som över en snygg spetsbody, eller för en nude-fotografering utan någonting under.

Om du vill ha en annorlunda, lyxig haute couture-klänning som verkligen syns så är denna klänning det självklara valet! ■

En gravid kvinna i lila satinklänning går över den snöiga isen bredvid ett stort träd.

2021-01-28Gravid­fotografering i snö och kyla

Nu har vintern verkligen kommit med besked! Det vackra lugn som sänker sig över ett snötäckt landskap gör sig fantastiskt bra på bild. Speciellt gravidfotograferingar fungerar extra bra med snö just på grund av lugnet. Och klänningarna poppar snyggt mot allt det vita.

Många har frågor om hur det fungerar just med fotografering i kyla och tunna klänningar. Det korta svaret är: superbra! :)

Läs det långa svaret om hur vi arbetar för att klara kalla fotograferingar här ▹

En kvinna står i ett portabelt omklädningsrum och stänger om sig. Omklädningsrummet är mitt i Kungsträdgården i Stockholm.

2021-01-15Byta om utomhus

Vid en fotografering med mig har du möjlighet att låna lyxiga kläder från min stora lånegarderob. Beroende på var fotograferingen tar plats kanske en kan byta om i naturen. Men om det är folk i rörelse så kan det vara skönt att byta om i ett omklädningsrum.

Jag har ett portabelt popup-omklädningsrum som följer med mig på alla fotograferingar.

Läs mer här ▹

Gravidfotografering en riktigt kall dag när isen frusit gräset vid vattenkanten. Den gravida kvinnan har en blå klänning med släp och tittar ner på sin gravidmage.

2021-01-12En gravid­fotografering i kylan

Den vinterdagen när jag skulle fotografera Sabina var det runt -10 grader och så där vackert som det kan vara när hela världen är snötäckt.

Se bilder från en kall gravidfotografering ▹

En bild i gult och grått.

2021-01-10Årets färg blir två färger

Varje år presenterar Pantone årets färg. I år blev det för första gången två färger, som ska symbolisera hur vi gått samman för att bekämpa Covid-19.

Den grå färgen står för trygghet och lugn medan den gula färgen ska symbolisera hopp. ■

Ett fotocollage av olika bilder som fotograf Linda Holmkratz tog under året 2020.

2021-01-01Gott Nytt År 2021

Vi lämnar nu 2020 bakom oss. Ett år som på många sätt inte blev som vi hade tänkt det, men som ändå fylldes av kärlek och hopp.

Om det är något vi har lärt oss under 2020 så är det att ta vara på de lyckliga stunder när vi är nära de vi älskar och hur viktiga bilder är när vi inte kan vara nära.

Jag vill tacka alla mina underbara kunder som har låtit mig vara med och dela deras finaste stunder under 2020.

Jag ser fram emot att kliva in i 2021 med ny energi och alla minnesverk som vi kommer att skapa! ■

Gravidfotografering i mjuka toner vid havet. Den ståtliga gravida kvinnan har på sig en beige gravidklänning med långt släp.

2020-11-04Gravid­fotografering i skärgården

Jag fick äran att fotografera Anna på en för henne väldigt personlig plats, där hennes familj har sommarstuga i skärgården. Klippor, vidsträckta vatten och vacker novembermiljö.

Se bilder från gravidfotografering i skärgården ▹

En gravid kvinna står bland höstfärgade långa vass. Hon har på sig en rosa satinklänning och håller om sin mage.

2020-10-20Gravid­fotografering om hösten

Hösten är så vacker att fotografera i med alla färger och ett mjukt ljus. Vi fotograferade vid Norrviken i Upplands Väsby.

Se bilder från en färgglad gravidfotografering ▹

En man friar till en kvinna vid havet.

2020-09-27Frieri

Jag fick äran att fotografera ett känslosamt frieri vid vattnet på Djurgården. Jag och en vän till paret gömde oss utmed gångvägen och kom fram när Bruno gick ner på knä. Tänk vilken lycka att få fotografera så mycket kärlek! ■

En kvinna sitter på en stol i ett ödehus. På marken ligger rostiga järndelar och trasigt tegel. Kvinnan håller uppe en ram som ramar in hennes ansikte.

2020-09-21Kreativ porträtt­fotografering

Jag fotograferade Isabelle i spännande miljöer och höstfärger.

Se bilder från höstig porträttfotografering ▹

Ett nyvigt bröllopspar går ut från ett rödmålat hus medan deras nära och kära kastar ris. De skrattar och håller i champagneglas.

2020-08-15Lantligt stadsnära bröllop

Ekeby Loge är en idyllisk plats med hästhagar, ängar och röda stugor. En av årets varmaste dagar fotograferade jag Nikis och Tobias vackra bröllop.

Se bilder från bröllop på Ekeby Loge ▹

En kvinna i gul klänning sover i gräset. I luften ovanför henne hänger en stor sten.

2020-08-09Kreativ porträtt­fotografering

Det finns en fantastisk plats i Upplands Väsby med magisk miljö som inspirerar till kreativitet. Stora stenar, grushögar, flagande mark, gräs och skog. Otroligt spännande och det var så roligt att fotografera Moa här. ■

Ett brudpar pussas. I bakgrunden, på andra sidan vattnet, syns Gamla stan i Stockholm.

2020-08-02Bröllops­porträtt i Stadshuset

Stockholms Stadshus är en populär plats för vigsel och bröllopsporträtt. Kombinationen av fantastisk arkitektur och närheten till öppet vatten med vacker horisont skapar möjligheter till underbara porträtt.

Se bilder från porträtten vid Stadshuset ▹

En gravid kvinna i rosaglittrande gravidklänning går på en brygga. Himlen är storslaget vacker med stora moln och på vattnet växer näckrosor.

2020-07-13Gravid­fotografering om sommaren

Det var en riktigt varm dag när jag fotograferade Wendys graviditet i Upplands Väsby.

Se bilder från en somrig gravidfotografering ▹

Brudpar tittar varandra djupt i ögonen. De står i ett hörn med flera speglar som de speglas i.

2020-02-01Bröllop i Van der Nootska palatset

Mitt på söder i Stockholm ligger det vackra Van der Nootska paletset. En vinterdag i början 2020 gifte sig Linda och Richard här bland pampiga gulddetaljer och kärleken från sina nära och kära.

Se bilder från bröllopsfotografering i Van der Nootska ▹

Vackert kärlekspar pussas framför vidsträckt utsikt.

2019-12-13Kärleks­porträtt med vackra vyer

Gåseborg i Järfälla är en fantastisk plats högt upp över vattnet med vidsträckta vyer. En vinterdag med krispig luft fotograferade jag Moas och Eriks kärleksporträtt här.

Se bilder från kärlek i Gåseborg ▹

Familj i tomteluvor.

2019-10-28Personliga julfoto­graferingar!

Jag öppnar min trädgårdsstudio för julkortfotograferingar. Från och med 2022 gör jag istället julfotograferingar i naturen.

Boka julfotografering ▹

Bild som visar diplom från SM i fotografi.

2019-10-18SM i fotografi

Jag är så fantastiskt hedrad och glad över att ha blivit finalist i SM i fotografi och fått höga poäng för min bild "Tvekan". Bilden är skapad i Hagaparken där fantastiska modellen Moa har på sig en av mina egna designade klänningar och flyger över vattnet. ■

Brudpar dansar vid havet. Kvinnans slöja fladdrar i vinden.

2019-08-31Bröllop på Riddersvik

Riddersvik är en vacker plats med en anrik festsal och fantastiska vyer över Mälaren. Bara en kort promenad från festplatsen hittas klippor och bryggpromenader utmed vattnet. Vilken plats att spendera sin stora dag på!

Se bilder från bröllop på Riddersvik ▹

Brudpar håller om varandra och pussas på klipporna vid havet.

2019-08-24Bröllop i Småländska skärgården

Väderskär är en liten ö i den Småländska skärgården med idylliska röda stugor och ett kapell från 1500-talet. En sådan plats som verkligen är Sveriges själ och hjärta som man endast kommer till med båt. En underbar plats för ett bröllop helt enkelt.

Se bilder från bröllopet i Småländska skärgården ▹