Fotoblogg

Nyheter / tips / tankar

2021-09-22Amningsfoto

Det mest naturliga i världen är att mata en bebis som är hungrig, oavsett om det är amning eller med flaska. Starka band skapas och växer när vi sitter nära och ger trygghet och näring.

Sedan i somras så har jag tagit fram koncept där vi i vackra miljöer och utan stress skapar konstverk av denna fina stund. Är du intresserad av att stanna tiden en liten stund så boka en fotografering. ❤

2021-07-22Sommartider

Tänk så härligt det är med sommar! Och för mig som fotograf är det verkligen högsäsong med mycket fotograferingar. Gravidfotograferingar, bröllop på en massa vackra platser såsom Vidbynäs Gård och Stockholms Stadshus och familjefotograferingar i grönskan.

Och så mitt bland allt detta härliga så åker jag med min familj till stranden och badar, till landet, påtar i trädgården och bara helt njuter av sommaren. Alla årstider har verkligen sin charm, men charmigast av dem alla är ändå sommaren ❤

2021-06-15Vaccinerad fotograf

Idag fick jag min andra dos Covid-vaccin. Jag har alltid varit noggrann vid fotograferingar för att fotograferingarna ska vara säkra. Att vara fullt vaccinerad är dock det allra bästa, för både min och er säkerhet.

Välkommen att boka fotografering med en fullt vaccinerad fotograf! ■

2021-05-23Mommy and Me

Nu närmar sig Morsdag och det vill jag fira med ett nytt koncept - starka Mommy and Me-porträtt! Ni får tillgång till min stora lånegarderob med klänningar, kjolar och accessoarer och vi skapar konst där den starka kärleken mellan mamma och barn betonas.

Vet du inte vad du ska ge till din mamma eller till mamman till dina barn? Jag lovar att en Mommy and Me-fotografering är den bästa Morsdags-presenten!

Köp ett presentkort ▹

Boka fotografering ▹

2021-05-10Våren står i blom!

Våren har varit en berg- och dalbana, i vanlig ordning. Snö, regn och sommarvärme i en fantastisk blandning. Men nu tror jag att vi äntligen kan lita på att vi inte kommer att få någon mer snö i alla fall.

Och nu står världen i blom! Körsbärsträden är strålande vackra och blommor tittar fram överallt. Nu är verkligen en vacker tid för en fotografering! ■

2021-04-21Vackra platser

För mig är det viktigt att fotoplatsen passar dig och din stil, samtidigt som det ska vara en vacker plats. Jag rekar konstant platser i hela Stor-Stockholm både via satellitbilder och genom att besöka dem.

Förra veckan fotograferade jag för första gången på en plats med stenklippor, stenstrand och sandstrand söder om Stockholm. Givetvis hade jag rekat platsen någon vecka innan för att hitta guldkornen på platsen. Det blev helt magiska bilder i solnedgången. ■

2021-04-12Min kalender fylls snabbt för 2022

Oj vilket bröllopsår 2022 kommer att bli! Det är rekordmånga som har valt att gifta sig då, och många som har skjutit upp sina bröllop eller bröllopsfester till just 2022. Mina lediga dagar går åt snabbt och de flesta dagarna 2021 och många dagar 2022 har jag redan bokade.

Ska ni gifta er 2022? Då är det redan hög tid att leta efter en bröllopsfotograf. Men ska ni stressa fram ett beslut? Nej! Absolut inte. Det är fortfarande precis lika viktigt att ni väljer den bröllopsfotograf som passar just er ■

2021-03-09Personlig Moodboard

Jag utvecklar hela tiden mitt koncept och nu har jag sedan ett tag tillbaka börjat skapa personliga moodboards till alla gravidfotograferingar. Endast det bästa är gott nog när denna viktiga tid ska förevigas och mitt mål är alltid att du ska få en fantastisk upplevelse.

För att lära känna dig och dina preferenser skickar jag en länk till dig när du har bokat en gravidfotografering. Där får du fylla i ett formulär med några enkla frågor, och utifrån dina svar tar jag sedan fram förslag på plats och klänningar om du så önskar.

Läs mer om hur jag skapar din personliga moodboard ▹

2021-03-01Gravidfotografering på Tullgarns Slott

Jag älskar att hitta nya vackra fotoplatser så när ett par föreslog Tullgarns Slott, där jag aldrig tidigare varit, för gravidfotografering så sa jag givetvis ja. När jag fotograferar på en ny plats så ser jag alltid till att reka ordentligt innan, och därför var jag uppe med tuppen och utforskade slottsträdgården innan vår fotografering.

Jag hittade bland annat den här platsen där både slottet syntes i bakgrunden och vattnet (isen) framför. Visst passar det här vackra paret verkligen i den kungliga omgivningen?

Både den glittrande tyllklänningen och kronan ingår i min lånegarderob för de som fotograferas hos mig. ■

2021-02-16Ny lyxig klänning

Åh vad glad jag är över den nya klänningen som har äntligen har anlänt till min stora lånegarderob! Det är en Katharina Hakaj Couture med underbart lyxig tyll i bleklila mauve-färg.

Klänningen går att öppna helt och passar lika bra över en klänning som över en snygg spetsbody, eller för en nude-fotografering utan någonting under.

Om du vill ha en annorlunda, lyxig haute couture-klänning som verkligen syns så är denna klänning det självklara valet! ■

2021-01-28Gravidfotografering i snö och kyla

Nu har vintern verkligen kommit med besked! Det vackra lugn som sänker sig över ett snötäckt landskap gör sig fantastiskt bra på bild. Speciellt gravidfotograferingar fungerar extra bra med snö just på grund av lugnet. Och klänningarna poppar snyggt mot allt det vita.

Många har frågor om hur det fungerar just med fotografering i kyla och tunna klänningar. Det korta svaret är: superbra! :)

Läs det långa svaret om hur vi arbetar för att klara kalla fotograferingar här ▹

2021-01-15Byta om utomhus

Vid en fotografering med mig har du möjlighet att låna lyxiga kläder från min stora lånegarderob. Beroende på var fotograferingen tar plats kanske en kan byta om i naturen. Men om det är folk i rörelse så kan det vara skönt att byta om i ett omklädningsrum.

Jag har ett portabelt popup-omklädningsrum som följer med mig på alla fotograferingar.

Läs mer här ▹

2021-01-10Årets färg blir två färger

Varje år presenterar Pantone årets färg. I år blev det för första gången två färger, som ska symbolisera hur vi gått samman för att bekämpa Covid-19.

Den grå färgen står för trygghet och lugn medan den gula färgen ska symbolisera hopp. ■

2021-01-01Gott Nytt År 2021

Vi lämnar nu 2020 bakom oss. Ett år som på många sätt inte blev som vi hade tänkt det, men som ändå fylldes av kärlek och hopp.

Om det är något vi har lärt oss under 2020 så är det att ta vara på de lyckliga stunder när vi är nära de vi älskar och hur viktiga bilder är när vi inte kan vara nära.

Jag vill tacka alla mina underbara kunder som har låtit mig vara med och dela deras finaste stunder under 2020.

Jag ser fram emot att kliva in i 2021 med ny energi och alla minnesverk som vi kommer att skapa! ■