Gravidfotografering om hösten. Den gravida kvinnan har på sig en extravagant blå tyllklänning och en lyxig krona. Hon står på en gräsplätt bredvid ett stort höstträd med gula och orange löv. I bakgrunden syns vatten och ändlöst med vass.

Gravid­fotografering

Glamoröst, elegant och konstnärligt
Stockholm / Sverige

Grattis till graviditeten! Jag gissar att du har hittat hit för att du letar efter en gravidfotograf som får dig att känna dig beväm framför kameran och som förevigar den här magiska tiden i ditt liv i vackra konstverk. En tid som, trots att det tar många veckor, ändå är över på ett ögonblick.

Gravid­fotograferingen anpassas efter dina önskemål, med fantastiska miljöer och underbara exklusiva gravidklänningar. Allt för att du ska få den lyxiga upplevelse som du förtjänar.

Gravidfotografering på vintern vid havet. Den gravida kvinnan har en stor rosa tyllklänning och står på en klippa där det ligger snö. I bakgrunden simmar två vackra svanar.

Vackra platser

Under gravidfotograferingen kommer du att vara omgiven av underbar natur på en plats som jag väljer ut efter dina önskemål. Att fotograferingen är utomhus gör sig både vackert på bild och hjälper dig att slappna av.

Gravidfotografering av en gravid kvinna som står i ett hav av gräs. I bakgrunden strålar solglimtar in och på sig har kvinnan en grå lyxig gravidklänning och en silverkrona som hon har lånat av gravidfotograf Linda Holmkratz för fotograferingen.

Exklusiv lånegarderob

Du får låna från min enorma lånegarderob som är fylld med över 100 vackra gravidklänningar, kjolar, toppar och accessoarer. Jag vågar påstå att jag har en av Sveriges största och mest exklusiva lånegarderober.

Gravidfotografering på en stenbrygga vid Stockholms stadshus. På andra sidan vattnet syns en stadssiluett. Den gravida kvinnan har en svart body med långt släp, svarta höga stövlar och en stor svart hatt.

Konstnärligt & avslappnat

Jag framhäver din styrka och skönhet med poser och komposition - samtidigt som vi har roligt tillsammans. De flesta jag fotograferar är ovana framför kameran men nervositeten släpper alltid och alla visar sina inre gudinnor på bilderna.


"Så otroligt fina bilder. Professionellt och roligt! Linda är flexibel, lyssnar och förstår."

Maria

Gravidfotografering vid Stockholms stadshus vackra arktitektur. Kvinnan har en exklusivt extravagant krämvit tyllklänning och en guldtiara.

Din upplevelse Stark, vacker & avslappnad

Som din gravidfotograf vill jag att du ska få en fantastisk stund och underbara minnen från din graviditet. Ovärderliga gravidbilder att visa för ditt barn när det blir äldre, som visar hur stolt du var och hur efterlängtat ditt barn är.

Det här är en stund när du får skämma bort dig och känna dig stark, vacker och avslappnad! Du lånar magiska gravidklänningar av mig som passar de flesta storlekar och låter mig guida dig i din posering.

Vi fotograferar utomhus i vackert naturligt ljus, där vi utforskar den ständigt föränderliga naturen och väderskiftningarna. Jag har ett stort arkiv över vackra platser och kan alltid hitta en plats som passar just dig.

Info om bokning (svenska/english) ▹

Skicka en bokningsförfrågan så fort du har bestämt dig för en fotografering. För att kunna fokusera på din upplevelse tar jag endast ett fåtal gravidfotograferingar per månad.

Personlig konst Vackra gravidbilder

Det mest personliga konstverket du kan sätta upp på din vägg eller lägga ut på sociala medier är bilder på dig och dina kära. Jag lägger ner mycket tid på att skräddarsy fotograferingarna efter dig och på att redigera bilderna på ett konstnärligt vis, värdigt minnet de representerar.

din känsla Är du osäker framför kameran?

Oroa dig inte! Jag får ofta höra att någon har varit väldigt nervös innan fotograferingen men att allt släppte när vi träffades.

Vi kommer att ha roligt och jag guidar dig till poser som lyfter fram dig och skapar vackra gravidbilder. Tillsammans hittar vi lugnet och känslan.

Gravidfotografering på vintern på en stenstrand med vass. Den gravida kvinnan har på sig en grön klänning och tittar ut över havet. På vattnet ligger is och himlen är täckt av moln.
Gravidfotografering under en grönskande gren. Den gravida kvinnan står på en grusgång där det ligger gula löv och har på sig en beige klänning med långt släp.
Gravidfotografering i en barrskog med solens strålar genom grenarna. Kvinnan har en extravagant röd tyllklänning och en stor krona.
Jag vill läsa om priser och paket!
"åh, tusen tack till dig för en jätterolig fotografering! vi hade verkligen så kul och så otroligt fina bilder det blev!"

Milea

Gravidfotografering om hösten vid Tyresö slotts vackra vita mur. Den gravida kvinnan har en vit lång spetsklänning och runt kvinnan hänger grenarna ner med höstfärgade löv.

Gravidfotografering utomhus Året runt


Vår


Sommar


Höst


Vinter


Väder Finns det något dåligt väder?

De flesta väder är fantastiska för fotosessioner. Gnistrande frostmorgnar, blåst som fångar klänningar och hår, snötäckta ängar... Vi fotograferar vår, sommar, höst och vinter och drar nytta av alla årstiders speciella uttryck. Vid regn bokar vi dock utan kostnad om tiden till en annan dag.

Läs om fotografering i kyla ▹
Läs om fotografering i värme ▹

Se bilder från en fotografering per säsong:
Vår Sommar Höst Vinter


"wow vad fina alla bilder blev! jag visste inte att jag kunde bli så fin på bild, ser ut och kände mig som en prinsessa ❤ var lite nervös men det gick fort över, kunde slappna av och tyckte att det gick bättre än förväntat! det var väldigt trevligt att småprata med dig och äta lite godis"

Michelle

Gravidfotografering i en barrskog där solen letar sig in genom grenarna. Den gravida kvinnan har en vacker rosa tyllklänning som breder ut sig som vingar.

Kläder Vad har jag på mig?

Beroende på vilket paket du har valt har du möjlighet att låna ett antal klänningar och accessoarer. Alla kläder på den här sidan - och många fler - kan lånas. Dessa byter du om till i mitt portabla omklädningsrum, vilket ger avskildhet även mitt i stan.

Läs om att byta om utomhus ▹

Boka datum Vilken vecka passar bäst?

Många undrar vilken vecka som passar bäst för gravidfotografering. Jag rekommenderar vecka 28-36 (eller vecka 20-28 om ni väntar tvillingar) för gravidfotografering. Men boka bör du göra så snart som du har bestämt dig för en gravidfotografering, för att vara säker på att det finns tid.

Jag är redo att boka!
"Tiden gick fort, samtidigt som det kändes som att vi hann med väldigt mycket. Jag kände mig avslappnad och som en riktig modell :) Tack för en rolig fotografering och otroligt fina bilder!"

Annette & Klas

Gravidfotografering på en äng i kvällsljus. Den gravida kvinnan har en stråhatt som hon håller upp för att kunna pussa den blivande pappan.

Familj Får partner och storasyskon vara med?

Absolut! Om partner, blivande storasyskon, din mamma, syster eller bästa kompis är med så delar vi upp fotograferingen så att vi fotograferar dig både med familjen och utan familjen.

Fotografering med en gravid kvinna och hennes dotter på en stig genom en äng.
En kärleksfull familj fotograferas i ett klipplandskap. Mamman, som är gravid, och pappan håller upp och pussar deras ettåriga son.
En man och en kvinna står i en barrskog där solen skiner mellan grenarna. Kvinnan är gravid och både mannen och kvinnan tittar kärleksfullt ner på magen.
Jag vill läsa om priser och paket!
"Kan inte lyfta Linda tillräckligt till skyarna. Det hon gör med kameran är konst, en riktig talang och lätt att jobba med ❤ Hon fångade verkligen alla känslor jag känner. Fick magiska bilder som minnen för livet, så tacksam."

Milenka

Gravidfotografering i en spännande miljö stående vid en byggnad och med solupplysta träd i bakgrunden. Den blivande mamman har en lång guldglittrande gravidklänning.

Din investering -
priser & paket

Oavsett vilket paket du väljer har du alltid möjlighet att boka om tiden, utan kostnad, om du blir sjuk eller vädret är dåligt.

Efter vår fotosession väljer jag ut dina bästa bilder och redigerar dem. Ca 2 veckor efter fotograferingen får du en länk till ett galleri där du i lugn och ro kan välja dina bilder.

Gravid­fotografering Moder Natur

Konsultation inför fotograferingen

Lån av 1 vacker klänning

Fotografering i ca 1 timme utomhus på plats anpassad efter dina önskemål

Val av bilder från online-galleri

5 högupplösta digitala bilder

3 950 kr

Gravid­fotografering Moder Jord

Konsultation inför fotograferingen

Lån av 2 vackra klänningar

Fotografering i ca 2 timmar utomhus på plats anpassad efter dina önskemål

Val av bilder från online-galleri

10 högupplösta digitala bilder

5 950 kr

Gravid­fotografering Moder Sol

Konsultation inför fotograferingen

Lån av 3 vackra klänningar

Fotografering i ca 2-3 timmar utomhus på plats anpassad efter dina önskemål

Val av bilder från online-galleri

20 högupplösta digitala bilder, på vackert USB

Tyginklätt fotoalbum med alla dina valda bilder, 15x15cm

9 950 kr

Lediga tider för gravidfotografering:

September

Fullbokat

Oktober

4 tider

November

6 tider

December

4 tider

Januari

8 tider

Skicka en bokningsförfrågan redan idag, den är inte bindande och tiderna bokas fort.


Boknings­förfrågan


Skicka förfrågan

Sammanfattning av vanliga frågorBra att veta om din gravidfotografering

 • Vilken gravidvecka passar bäst för en gravidfotografering?
  Jag rekommenderar vecka 28-36 (eller vecka 20-28 om ni väntar tvillingar) för gravidfotografering.
 • Vad händer om det regnar?
  Vid regn bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad. I stort sett alla andra väder blir fantastiska på sitt sätt. Om det när dagen närmar sig ser tveksamt ut i väderprognosen så hör jag alltid av mig så att vi kan diskutera alternativ.
 • Vad händer om jag blir sjuk?
  Om du, eller jag, blir sjuk bokar vi om fotograferingen till en annan dag utan kostnad.
 • Får min man, fru, sambo, blivande storasyskon eller andra nära vara med på gravidfotograferingen?
  Absolut!
 • Kan jag låna gravidklänning?
  Ja! Jag har ett enormt stort utbud av lyxiga gravidklänningar som du kan låna. Min lånegarderob består av över 100 gravidklänningar, kjolar, toppar och accessoarer - alla du ser på den här sidan och många många fler. Hur många du lånar beror på vilket paket du har valt. Läs mer om min lånegarderob.
 • Hur väljer jag gravidklänning?
  Efter att du har bokat din fotografering får du svara på några frågor och efter det skickar jag en personlig moodboard till dig med förslag på plats och klänningar att låna. Du får även möjlighet att själv välja klänning från min stora lånegarderob. Jag har ingen provning av klänningar innan utan du gör dina val av klänning baserat på bilder.
 • Hur byter jag om?
  Jag har alltid med mig mitt portabla omklädningsrum där du byter om i avskildhet.
 • Vilken tid på dagen fotograferar vi?
  Vilken tid på dagen beror på dina preferenser, vilken plats du har valt och vilken årstid det är. Det viktiga är hur ljuset ligger och det vet vi först efter att du har gjort ditt val av plats och därför bestäms tiden först efter bokning. Om du har en specifik tid som du önskar så låt mig veta det så kan vi planera plats efter det. Alla soltimmar på dygnet har sin charm, men här kan du läsa min artikel om Golden Hour.
 • Hur gör jag om jag är nervös inför fotograferingen?
  Det är jättevanligt att vara nervös inför sin gravidfotografering, som ju är en väldigt ovanlig situation. Det är mitt ansvar att få dig att slappna av så oroa dig inte. Jag får ofta höra att blivande mammor har varit jättenervösa men att de har haft roligt och till och med glömt att de blir fotograferade. Du kommer att ha vackra klänningar och vara i fantastiska miljöer och vips så är fotograferingen över och du får ovärderliga bilder som minnen för livet. Den här kommentaren fick jag exempelvis om just detta med att vara nervös "Jag var lite nervös men det gick fort över, kunde slappna av och tyckte att det gick bättre än förväntat! Det var väldigt trevligt att småprata med dig och äta lite godis.". Vill du veta mer om hur det går till så kan du se bilder och läsa mer om hur det fungerar bakom kameran här.
 • Hur förbereder jag mig inför min gravidfotografering?
  Du fixar ditt hår och sminkning så som du trivs bäst. Beroende på vilka klänningar du har valt och hur varmt det är så kan du behöva ha exempelvis en hudfärgad BH utan axelband, varma tajts eller något annat. Om det är något speciellt du behöver tänka på kommer det stå i din informationspdf som jag skickar till dig efter att du har gjort dina val.
 • Hur poserar jag på mina gravidbilder?
  Oroa dig inte! Jag kommer att hjälpa dig med hur du ska stå, hur du har dina händer, var du ska titta och så vidare. Min enorma erfarenhet av att posera gravida gör att jag kommer att framhäva dig och din skönhet.
 • Hur väljer jag mina bilder?
  Efter din gravidfotografering väljer jag ut dina bästa bilder och redigerar dem. Inom två veckor från din fotografering får du en länk till ett online-galleri med fullt redigerade bilder. I online-galleriet gör du sedan dina val av bilder och kan även välja att köpa till fler bilder än det som ingår i ditt paket.
Jag är redo att skicka förfrågan!
"Ödmjuk, professionell och otroligt konstnärlig! Wow!"

Alice


Porträttfotograf Linda Holmkratz tittar upp bakom kameran.
Fotograf Linda Holmkratz står på en äng med höga gräs och träd. Hon skrattar och håller i sin kamera.

Personligt Om mig

Hej jag heter Linda! Jag är en kreativ själ som förutom att fotografera och retuschera, har sjungit och spelat i band i många år, designar och syr egna fotoklänningar och bygger lekstuga i trädgården till min dotter.

Fotograf Linda Holmkratz håller sin dotter i famnen.

Naturen är min studio. När jag letar fotoplatser så dras jag ofta till vatten eftersom vatten och himmel är det vackraste jag vet. För att fånga den bästa bilden kastar jag mig gärna ner i en lerig åker eller bestiger ett berg.

Fotograf Linda Holmkratz målar fram sig själv med en pensel.

2019 blev året då jag sa upp mig från mitt jobb som webbutvecklare för att följa drömmen att bli egenföretagande fotograf på heltid. 2019 blev även året då jag var med i SM i Fotografi för första gången och gick till final med min fine art-bild "Tvekan".

Diplom som Linda Holmkratz fick när hon var finalist i SM i Fotografi 2019.
Jag är redo att skicka förfrågan!