Gravid­fotografering på sommaren i värme

Så funkar det

Sommaren är ju underbar, men som alla gravida vet så är man lite extra värmekänslig när man är gravid. Jag var själv höggravid en riktigt varm sommar och klarade bara av att sitta framför en fläkt de sista veckorna. Just därför kan en varm dag vara minst lika utmanande som en kall vinterdag vid en gravidfotografering.

Det är sommar och den gravida kvinnan ligger på en brygga och tittar in i kameran. I bakgrunden syns näckrosor på sjön och gröna träd på andra sidan vattnet.

6 tips och trixSå hanterar du värmen under fotograferingen

 1. Drick ordentligt

  Jag har alltid med mig kallt bubbelvatten till dig, men se till att du har druckit ordentligt hela dagen och ta gärna med dig en egen vattenflaska.
 2. Ät ordentligt

  Se till att äta ordentligt för att orka hålla fokus i sommarvärmen. Jag har alltid med mig godis i papper till dig men ta gärna med dig egna snacks om du vill, och ät gärna mat med mycket vätska som exempelvis vattenmelon.
 3. Korta intervaller

  Vi fotograferar i korta intervaller och tar så långa pausar som behövs - en gravidfotografering ska aldrig kännas stressad och därför bokar jag alltid in rejält med extratid när vi bokar en tid.
 4. Tid på dagen

  Om det är riktigt varmt så är det bra att välja en tid antingen tidigt eller sent. Tid på dagen är alltid flexibelt eftersom jag aldrig bokar fler än en fotografering på en dag.
 5. Bra skor

  Fötterna svullnar gärna i värmen så se till att ta sköna och gärna öppna skor. Vill du ha högklackade skor på bilderna så byter du om till dem när vi tar bilderna. Barfota är också alltid vackert.
 6. Varför inte bada?

  Fotograferar vi nära vatten så kan det vara härligt att ta några bilder i vattnet. Om du är intresserad av att ta vattenbilder så ta med dig en handduk och ombyte av underkläder.

Oavsett vilket fotopaket du väljer har du alltid möjlighet att boka om tiden, utan kostnad, om du blir sjuk eller vädret blir för dåligt.
Boka en gravid­fotografering

"Tack för en väldigt avslappnad och rolig fotografering ❤"

Emma

Gravidfotografering i värme en högsommardag. Den gravida kvinnan står vid en äng och har på sig en fantastisk gravidklänning med långt släp som ser ut som en blomma.