Välja bilder från galleri

Så funkar det

Jag strävar alltid efter att göra det enkelt att vara min kund. Jag hjälper dig från att du har skickat din bokningsförfrågan till att du har dina bilder. Därför har jag valt att presentera dina färdiga bilder i ett online-galleri där du markerar de bilder du vill ha.

Notera att detta inlägg gäller alla fotopaket förutom bröllopsfotograferingar samt kreativa porträtt-paketet Konceptuell Vision. Klicka här för att se information för hur du väljer bilder för att skapa ett album.

Från fotosession till dina bilder

När din fotosession är slut så lägger jag direkt över dina bilder till min dator och påbörjar urvalet inför redigeringen. Beroende på vilket paket du har valt så är det olika antal bilder som redigeras, väljer du exempelvis ett paket där det ingår 5 högupplösta digitala bilder så kommer ditt online-galleri innehålla runt 15 bilder att välja bland. Notera att det kan variera och att avtalet specificerar vad som gäller för dig.

Inom 2 veckor, om inte annat har angetts i avtalet, är redigeringen klar och då skickar jag en länk till ett personligt online-galleri till din mail tillsammans med inloggningsuppgifter.

En tvådelad bild som först visar när fotograf Linda Holmkratz fotograferar en gravid kvinna bland klipporna vid havet. Den andra delen visar hur den fotograferade bilden blev.

Så väljer du bilder

När du har loggat in till ditt personliga online-galleri ser du alla bilder fullt redigerade, detta för att du ska kunna göra dina val utifrån slutresultatet.

För att favoritmarkera en bild så klickar du på det lilla hjärtat som visas vid bilden, det fylls då för att visa att bilden är vald.

Om du visar bilderna i gallerivyn hittar du hjärtat för att välja favoriter när du för muspekaren över bilden. I gallerivyn ser du även enkelt vilka bilder du har valt genom att bilden får en liten grå cirkel uppe till vänster med ett hjärta i.

Online-galleri för val av bilder.

Om du visar bilderna större en och en hittar du hjärtat högst upp till höger.

Online-galleri som visar enstaka bilder för val av bilder.

Om du klickar en gång till på hjärtat så tar du bort favoritmarkeringen för den bilden.

För att se alla dina valda favoriter behöver du vara i gallerivyn, då klickar du på det lilla hjärtat i menyraden som har en grön cirkel när en favoritlista är skapad.

Online-galleri som visar hur du öppnar dina favoriter.

När du har valt klart

När du är nöjd med dina val låter du mig veta att du har valt klart, och först då kommer jag att skicka dina bilder. Det innebär också att innan du meddelar mig att du är klar så kan du klicka runt och testa olika val hur du vill, eftersom jag inte gör något med din lista innan du är klar.

Det går jättebra att välja fler bilder än vad som ingår i ditt paket. Om du har gjort det så kommer jag att skicka en kompletterande faktura till dig när dina val är klara.

Kontakta mig